Mamma är redan hos moster nu men jag ville gå med Mandy så hon väntar på mig så vi kan gå över.
Min moster och jag vi bor ap nära så aa ^^ Vi ska grilla osv, Men nu måste jag dra annars äter la dem innan mig.
Mandy har sitt Rosa halsband och ett brunt koppel. Sorry att jag härmade dig Isabell med koppel osv.
Men jag tycker  det var en bra idee som du skrev där så jag ville skriva det hehe ^^ <3
 
Byee <3
 
 
 
Nu åker vi! Jag är antagligen redan i bilen eller så är pappa (som vanligt) försenad haha.
Ville bara uppdatera lite i förhand så ni ändå får lite inlägg imorgon! Ska försöka blogga från mobilen men det funkar typ vart tredje gång haha!
Lyssnar just nu på Megan Nicole covers på Stereo Hearts, Starships, It Girl och Beautiful, finns på youtube om ni vill lyssna! Jättebra covers och jag gillar låtarna bättre med henne än orginal sångarna!
 
Saffi ska ha på sig sitt läderhalsband från Teba, svart med vita "stygn" och det är väldigt mjukt! Och det nyinköpta läderkopplet, jag har med mig fyra halsband, nosgrimman och ena selen till henne. Så det ska väll gå bra. Har med mig mat för 8 dagar så det ska väll räcka hoppas jag!
 
Sitter i mitt rum och bloggar, idag vet jag inte ifall jag ska träna med Mandy.
Igår fick hon mycket motion ni vet träningen och sedan när vi skulle hem ifrån moster så sprang vi lite.
Men hon behöver mer träning än hon får nu. Så måste skärpa mig.. Så idag vet jag inte vad som kommer att hända. Men när jag vet att jag ska träna henne idag så skriver jag i ett inlägg.
 
Aja vi ses senare kanske då! ;) <3
 
Nu menar jag inte mig själv utan Saffi. Jag brukar ta in handen under lakanet (har sånt man bara drar på) och sedan klämma henne på tassarna, tetas med henne och lite sånt och hon tycker det är skitkul, hon försöker bitas, trycker ner nosen i madrassen och tar tag och drar i lakanet och allt möjligt. Jag tog sen en vattensprutare, sådan man vattnar blommor med inomhus, och sprutar vatten på henne. Hon blir galen och börjar hoppa runder i sängen och tillslut så rullar hon runt och ramlar ner från sängen HAHA! Sen när jag börjar leka med handen under lakanet igen så blir hon så "galen" att när hon inte får tag på handen att hon drar så mycket i lakanet att det blir ett "stort" hål HAHA XD. Typ 2cm i diameter så det är ändå rätt stort haha! Knäppis hund, hon vet iallafall vad hon gillar för lekar haha, hon bet också isönder min FINA zebra mönstrade boll som kostade 20kr. Alltså skitdyr och hon bet isönder den! Det är i sånna ögonblick hon blir kallad för pudlen och byrackan ;P
 
Vi åker halv 12 imorgon så jag hinner inte blogga, kommer nog inte ens sätta igång datan men jag ska blogga från stugan, det lovar jag!
 
Andra rundan med Saffi, mamma tar henne varje morgon, så spöregnade det. Jag fick på mig mammas regnjacka och ett par riktigt fula lila gummistövlar haha! Saffi fick reflexhalsbandet och sitt regntäcke som är brunt. Vi klarade oss hyfsat genom regnet fast det blev ingen cykeltur haha! Jag hade henne lös halva rundan för det var ingen annan ute men vid vägen så hade jag henne i koppel (såklart :P).
Nu för typ en timme sedan gick jag en kort runda med henne och ska nog snart duscha och får sen börja packa när mamma är klar med tvätten. Imorgon vid halv 12 så åker vi till Halmstad! Så vid 10 ger jag Saffi åksjuketabletterna och sen så är det bara att hoppas att hon inte spyr eller mår dåligt under resan. Pappa lovade att köra lugnt och inte som en galning och vi får stanna många gånger :P
Jemma min systers hund ska också med men Nea, farmor och farfars hund, lämnar de hos Eva och Uffe som är typ kompisar med alla ^-^ De brukar lämna Nea hos hundhem men inte iår, tror jag inte iallafall haha. Noll koll alltså, jag bara följer med strömmen! Ska försöka blogga före vi kommer iväg men det blir nog svårt. Ska försöka få bil-laddaren att funka så jag kan ladda mobilen under den 4 (?) timmars långa bilturen så jag kan lyssna på musik, blogga och kolla bloggar. :)
 
De bloggar jag kollar typ så ofta jag kan är
Dressyrmupparna.se
Ponilovers.blogg.se
Klarahovstadius.blogg.se
 
Däremot så bloggar knappt Klara Hovstadius längre men kollar hennes blogg typ en gång i veckan. Innan så kollade jag varje dag när hon hade sin f.d ponny Dino!
 
Vad vill ni att vi ska ha med på bloggen?
*Frågestunder
*Hot Or Not
*Hiss eller Diss
*Veckans hundras
 eller något sådant? Kom med egna förslag så kan vi nog "uppfylla" det haha!
 
Sitter vid  deras dator och snabb bloggar lite! ;)
Tränade med Mandy innan jag gick till moster, gick super och hon var jätte pigg!!.
Jag sprang lite med henne och hoppade ett litet hinder bara så hon får lite motion.
Det var ingen sol eller regn fast det var molnigt. Blev skita varmt efter träningen :O haha <3
Iallafall så är jag,mamma och Mandy  hos moster eftersom vi ska äta här! :)
Mamma och moster  planerade det idag så jao! :)<3
Moster har ju tre hundar  och dem heter Snuttan,Tessi och Wilma.
Ni som inte vet så var typ Wilma min favorit hund och jag hade inte Mandy då. Men sen fick jag ju Mandy! :)<3
Bästa dagen i hela mitt liv! ♥ men nu ska jag vara lite social mot moster osv. Men bloggar la mer senare eller imorgon. Då hade jag tänkt att träna med Mandy kanske bara..
 
ha det gott! :D
 
Blev ingen träning idag heller,sablan!. Orkade inte i värmen tyvärr men Mandy tycker det är skönt lite ändå att slippa det när det är så varmt ute!. Vi bor ju lixsom i lägenhet och sen så skiner solen hela tiden i vardagsrummet så det blir skita varmt.. Aja  kanske ska träna henne imorgon! :) Ifall det är inte regn eller skita varmt ute eller så ska jag försöka träna henne och skiter i att det är varmt. Men nu tycker jag att det är lite försent att träna haha <3
 
Bjuder två bilder på mig och Mandy! :) <3
Kommentera gärna vad jag och isabell ska skriva om! :) Ge oss tips :)
Ni fattar nog att jag faktiskt inte var och cyklade i Sahara men det var så j*vla varmt ute, Saffi som annars brukar klara ungefär halva rundan i lagom takt var skittrött efter halva. Hon kunde däremot springa som en kängru o.O när jag släppte henne haha. Men hon var duktig iallafall och jag lät henne bara "galoppera" en gång medans vi cyklade, sen sprang hon ju när hon var lös. Men eftersom jag inte hunnit värma upp så bra så blev det lugnt tempo genom hela rundan och hon är trött nu haha :) Jag kunde t.o.m använda bara halsbandet i slutet, jag har annars både nosgrimma och halsband på henne, så när jag släpper henne tar jag av nosgrimman så hon är lös med halsbandet.
Hon brukar annars hålla på att välta oss när hon bara har halsbandet så det är nosgrimman som gäller, fast i slutet så ändrade jag till halsbandet och tog av nosgrimman och hon gick hur bra som helst, hon kanske inte orkade något annat haha :)
Men hon var duktig iallafall och det bästa med cykeltur är att den rundan vi cyklade tog ungefär 30min, om vi hade gått så hade den tagit ca 1½ timme eller något. Så man kommer långt på kort tid och hon blir ju trött och samtidigt tränar konditionen. Däremot så brukar rundan bara ta 20min men hon var ju somsagt trött hela tiden haha x)
Sitter i soffan i vardagsrummet och bloggar på min skoldator. Senare ligger Mandy på mina fötter xD.
Hon har sitt huvud över mina fötter  och har sin tunga ute hihi <3 Älsklingen <3 
Idag är det fint väder och jag hade tänkt att jag skulle träna idag istället... Gjorde det aldrig igår...
Var så himla varmt så man dör... Mandy tyckte det var skit varmt och det förstår man ju.. 
Aja, nu ska jag bara ligga här i soffan och chilla! :) Sen blir det la en träning senare ifall jag orkar i värmen !.
 
 
Då är det dags! Vi åker till Halmstad på lörda och om jag kan blogga sedan tills nästa lörda är tveksamt, ska däremot tvinga med pappa en laptop eller ta min egen. Fast den funkar ju hälften av gångerna haha xD Men annars får jag göra små blogginlägg med mobilen om det krisar!
Idag gick jag först till mammas jobb med Saffi då ungarna (hon jobbar på dagis) ville träffa henne så de fick träffa henne för mamma slutade då, så hon fick en liten runda då och sen nu har jag varit ute med Sabina som har Ozzy, en labrador korsning. Saffi är den enda hunden han riktigt leker med o.O Men de lekte iaf väldigt mycket och sen kastade vi bollen lite och det är tur att de inte är sådana hundar som biter varandra om de inte får bollen eller bråkar om den utan de mest springer efter varandra haha. Saffi sätter fälleben på Ozzy när han har den och han skäller på henne haha, han tar inte saker från tikar fast Saffi nästan trycker upp bollen i huvudet på honom haha.
Jag såg att vi hade haft som högst 13 sidvisningar denna veckan och det var igår tror jag haha! Vilken koll man har va? Men det är kul att någon besöker!
Jag har faktiskt ofta blogg-torka så kan ni inte skriva vad ni vill läsa eller ge tips på något?
 
Behöver tips på aktiviteringssätt, träningssätt och sådant, jag har större "fält" att träna på men ingen speciell utrustning. Kan inte släpa på t.ex stolar, pinnar osv så något tips på hur man kan träna?
 
Vaknade vid  7 idag  eftersom jag tänkte på att jag skulle gå ut med Mandy en liten snabbis. Jag gick ut med henne och hon gjorde sina behov. Och nu sitter jag i min säng och Mandy ligger i min säng, GOSSIBUSEN<3
idag tänkte jag kanske att jag skulle träna henne har inte gjort det på länge! 
Men jag orkade inte blogga igår eftersom det var så himla varmt.. Så jag var med Hanna och så gick vi ut i områderna eftersom jag skulle sätta lappar om min El Gitarr. Bara för jag ska sälja den. Så tog jag med Mandy så hon fick en lååång promenad runt hela området. Hon tyckte det var kul fast när det kom två barn med en stor boll så blev hon allt lite skygg eller vad man kallar det för hundspråk. Men hon blev jätte rädd så hon ville inte gå. Men när dem gick förbi så gick hon sedan hihi!! <3. Sedan gick vi till min baksida och hanna tog med sig sin kanin Nicke så satt vi i gräset och pratade osv. Lyssnade på musik okså. Mandy är helt galen i nicke! Varje gång när han är i närheten så springer hon som en galning till han <3. Nicke gör ingeting utan att bara ligger/står där och gör inget hehe!. ja dem är verkligen kompisar kan man lungt säga! ;) hehe<3
 
Aja men får se lite med vädret idag när jag gick imorse var det varmt och soligt men nu ser det ut som att det kommer lite regn moln, men jag får se senare ! :) 
 
Men bloggar la mer senare
 
Kramisar<3
 
Kom hem igår kl 5 typ och jag var ap trött! :/.  Så jag orkade inte blogga..
Vi var ju i min brors  sommarsuga och det var sjukt kul men tyvärr följde inte Mandy med eftersom hon var med mamma. Men jag saknade henne sjukt mycket! :/ det var för mamma skulle fira midsommar med sin kompis och då följde Mandy med, och det var ju 3 hundar där så dem hade kul och trevligt som vi! ^^
Iallafall idag har jag städat mandy's tränings väska!. Altså typ en väska men det finns godis, koppel och en boll osv som  vi ska ha på tävlingar och träningarna istället ta dem som mamma använder så kan jag ha eget till Mandy!
Vill ni se? Isåfall säg det till mig så fixar jag ett inlägg med det eller så filmar jag ;) hihi.
 
Dåligt väder idag så träningen som jag hadde tänkt blir inställd idag.. Så kanske jag kan träna henne imorgon hoppas jag.. Det regnar mycket nu så det är ju inte så kul att träna i regnet.. Men det blir la en liten träning inne kanske med trix istället :) och kanske ett hinder lite senare. Men JUSTE!  när jag var där i sommarstugan fick jag göra ett hund hinder till Mandy, blev inte VÄRLDENS snyggaste, men det går.. Jag får bara tänka en bom som ska passa. Jao! :)
 
 
Haha tog kort på hinderna, inte världens snyggaste men det funkar! ;)
Precis varit (innan regnskuren) nere på Spiggens och shoppat ett läderkoppel, svart med karbinhake ca 8-10mm och ett långkoppel, rött på 3,5m :) Så nu har jag det som behövs för bebisen, och jag är fattig :( Fast det gick bara på 360kr för båda kopplena så det var faktiskt billigt!
Ska ut långrunda med mormor halv 5 så hoppas att det slutar regna då :P Tar mormor regntäcket från Limex så lovar jag att ta en bild på hundarna, de har likadana regntäcken haha. Molly i strl 25 och Saffi i 75 haha xD
Så, det ska väll bli kul om det inte regnar, vi går nog inte ner och badar och jag tar långkopplet och ett halsband som inte är av läder, orkar inte smörja idag och annars blir de alltid så torra och hårda. Så jag tar det nya röda från Limex och antagligen reflexhalsbandet och nosgrimman!

Jag har köpt mitt "snygga" reflexhalsband som är ca 5cm brett, mjuk och mysig ludd runt ca 1cm bred reflexband med tassavtryck, på Hööks för 50-60kr :) Jättehärligt halsband! Finns kvar och rekomenderas!
Men det är INTE 6cm brett som det står på hemsidan, det är ca 4-5cm, har inte mätt men det ser inte ut som att det är 6cm iaf xP
Jag ska ju somsagt till Ullared på sönda. Vad tycker ni att jag borde införskaffa? Har någon varit där nyligen och vet något som är bra att ha eller så? Syftar mest på saker till Saffi, om de kanske har något snyggt koppel, halsband, täcke osv?
Hon har strl 45cm i halvstryp, 55cm i halsband, 70-75cm i täcke! Jag vet inte vilken storlek hon har i sele men i hennes röda Limex så har hon strl 5 tror jag haha xP I den andra vet jag inte men hon är ju i samma strl som en Schäfer! Så vet ni något så är det bara att kommentera!
Annat jag planerat att köpa/kolla efter är
*Svart läderkoppel med silvrigt spänne 6-8mm brett
*Reflextäcke
*Fleecetäcke
*Aktivitetsbräda
*Aktivitetsboll
*Agilityhinder (Tror inte det finns men ska kolla lite)
*Godis
*Halsband (Ska se om de har några snygga haha, som vanligt)
*Linfröolja
*Halsband & Koppel till Molly som mormor ska få i 60-års present (Mollt har Saffis första halsband då det förra gick sönder, hon har haft sitt förra halsband i ca 3-4år, jag har ca 14st halsband till Saffi och hon är bara 16mån :O)
Och ja, det var nog det haha :)
 
Har ni några tips på t.ex hamstersaker oxå? Har ju en guldhamster och behöver ett hjul till honom och helst lite billigt godis då allt i Landskrona är så dyrt, eller det är väll i alla djuraffärer!
 
Jag undrar oxå om de har skivor med One Direction, The Wanted, Shontelle, Beyoncé, Nicki Minaj, Daughtry och sådana haha, så vet du en bra skiva de har eller om de har några skivor med liknande artister så kommentera!!
 
Heter Antique på djur.nu!
Söker delägare på hipponized! Du ska ha varit medlem på Gamla Hippo och jag ska veta vem du är! (Vet vem de flesta som varit aktiva är, hette Antique på Gamla Hippo oxå xD)
 
Jätteledsen! Inte haft en chans till att blogga på en evighet känns det! På midsommar var jag hos pappa och firade med farmor, farfar, faster, kusinerna och syrran och igår var jag ute till 12 med kompisarna för det var tivoli :P Så jag har inte haft någon chans till att blogga!
Saffi har såklart inte heller fått så mycket träning då jag inte riktigt haft tid för henne men vi har köpt ny tv idag, blu-ray spelare då vi inte kan "sno" filmer från pappa längre då vi innan bara hade dvd och när han köper filmer numera så är det bara blu-ray. Så nu har vi snott några och hämtat min cykel så imorgon börjar Saffis konditionsträning, jag ska cykla bara en liten runda med henne en gång om dagen för att hon ska få springa av sig, skaffa lite muskler och helt enkelt få bättre kondition. Hon fick en långrunda idag då vi hämtade filmer hos pappa, sen skulle mamma handla och sen gick vi tillbaka, fast det tog ungefär 1½timme och vi släppte henne på 3 ställen och hon sprang som in i! Har inga bilder då mobilen var hemma men hon hade sitt bruna regntäcke och nu sista rundan så öste det ner så vi skyndade oss in haha :P
Jag har ett brunt regntäcke från limex med tunn fodring till henne, det har reflexer på "låren" och en liten "hätta" så det täcker nästan hela halsen. Däremot så är det inget "hål" för kopplet i hättan så när man drar så "går" den upp av sig själv så den inte skyddar. Dålig förklaring men i alla fall. Jag är faktiskt nöjd med täcket, det gick på ca 350kr och jag har inte använt det så mycket men det syns mkt på henne då hon är ju svart så annars ser man inte henne, men detta är typ ljustbrun (hemsk färg, I know it!) men Saffi passar faktiskt i den! Täcket skyddar bra, kunde varit lite "smalare" mellan frambenen men annars är passformen också rättså bra. Jag gillar att man först knäpper "magremmarna" med kardborre så själva knäppet inte sitter på ryggraden för annars kan den lätt skava eller ge obehang :)
Saffis hatar att ha täcke på sig, men öser det ner eller regnar så åker regntäcket på. Sånt e livet haha, och hon verkar inte tycka det är helt för hemskt när hon väl har fått på det. Mer före och när man har BoT täcket inomhus haha :) Då är det bara pina! Däremot så efteråt blir hon alltid så glad, ryster på sig och pälsen LIGGER faktiskt ner!!!! :O Det händer inte ofta!!
 
På sönda åker vi upp till Ullared! Ska försöka blogga men vet att för 3 år sedan så hade vi bara internet på ett ställe och flyttade man då datan lite så funkade det inte. Men ska se om syrran ska ta med sin data för de borde väll ha fått bättre sändning, även ute i Halmstad, till modemen :) Har ett trådlöst från Telenor :) Har jag inte tillgång till internet så ska jag försöka blogga från mobilen men det tar sån himla lång tid!!!
Ha det bra!!
Japp, ni hörde rätt! Har jag lyckats att ta en bild och få in den på data, vi fick däremot bilder på halsbanden innan ju och det är så min lilla bebis ser ut numera haha :)
 
Ingen jättebra bild men det är en bild i alla fall så ni får se henne! Den dagen hade hon ett rundsytt halsband och ett rundsytt koppel :)
Jag har lite hundhalsband jag av någon anledning inte använder eller som inte passar Saffi som jag skulle vilja bli av med!
Vill du ha något av dem så kan jag diskutera om priserna, du står för portot, jag skickar med posten och köper du mer än ett halsband så lägger jag det i samma paket så portot blir billigare. Betalning sker till min mammas konto och vi skickar sakerna samma dag eller dagen efter som pengarna kommit in på kontot. Fler bilder kan såklart skickas!
 
 Hundhalsband köpt på Hööks förra året. Strl 45cm men är för litet för Saffi, gjort ett extra hål fast det syns inte att det är hemmgjort. Svart Krokodilmönstrat med beige/cream färgad fodring och tre stora kristaller (utåt stickande) på var sida (så 6st på hela halsbandet). Koppel 1,2-1,4m långt i samma stil, svart krokodilmönstrat med tre stora kristaller och beige/cream färgad fodring! Halsbandet är använd ca 2ggr och kopplet är bara använd 1gång. Ej äkta läder! Endast halsband vill jag ha runt 20kr för och för halsband+koppel vill jag ha runt 60kr.
 
 Hundhalsband köpt på Spiggens Zoologiska i Landskrona. Från Karlie, ljusrosa med vit fodring, väldigt mjukt. Inga speciella detaljer, som ni ser så syns det väldigt bra på även hundar med mycket päls! Använd ca 3ggr, 50cm långt. Ej äkta läder! Vill ha ca 30kr för det.
 
 Halvstryp halsband köpt på Hööks. Köpte det utan att prova eller veta Saffis storlek. Aldrig använt då det är ungefär strl 50cm och Saffi har strl 45 så detta är för stort. Inget kvalitetshalsband men det kan säkert hålla ett tag! Mörkblått med vinrött "band". Har ingen hund i närheten med denna storleken annars skulle jag behållt det. Vill ha runt 20kr för det eller så kan du få det för 10kr om du köper ett av de andra också.
 
Så, det var väll det tror jag haha :)
Mejla [email protected] eller kommentera här om du är intresserad! Priserna är somsagt diskuterbara och köper du två eller alla så får du de billigare! Du står för portot!
 
Jag söker också lite saker :) Begagnade eller nya men de ska var rättså billiga och inte söndriga, använda gör inget men inget ska vara sönder på dem!
Regntäcke, helst ofodrat, färg kvittar men helst inte skogs/mossgrönt. Gärna skrikig/glad färg som syns! Strl 75.
Reflextäcke, helst ofodrat men fleecefodrat/lätt fodrat går bra. Gärna rosa men inget måste! Strl 70-75cm
"Termo" täcke, bara lätt fodrat och inget som ska ge speciellt mycket värme utan mest när man går långrunda på vintern som hon fryser när hon blir blöt. Det ska tåla lite vatten men behöver inte vara jätte vattentätt. 75cm och det får gärna ha "hätta". Skicket är inte så viktigt på det här täcket, mest att det funkar!
 
Hon har strl 70cm egentligen men jag brukar ha 75cm på henne för annars sitter de precis och jag föredrar att de är lite stora. Skicket på täcket kan vara allt från jätte använda till helt nya men jag använder mest täcken när det är snö för då brukar hon frysa efter ett tag, och regntäcke när det regnar. Kan ge max 200kr för ett täcke.
 
Söker också en rosa Hurtta lifeguard/collection sele, inte Y-sele utan den andra. Har du en som passar typ en Schäfer så mejla mig! Helst så ny som möjligt! Även rosa eller gult halvstryp från Hurtta lifeguard/collection i strl 45cm, helst också rättså ny!
 
Jag betalar såklart portot för sakerna jag köper!
Mejla [email protected] om du har något jag söker eller vill köpa något!
Jag kommer att åka bort nu till midsommar till min brors sommarstuga, kommer vara där till på söndag och sådant, så tyvärr så kommer inte jag blogga... Sorry! :/  bloggar la mer på söndag eller måndag! :)
 
 
 
 
 
 
Jag har två låtar som jag konstant lyssnar på när jag tränar med Saffi, eller närsomhelst annars också egentligen haha :)
 
The Wanted med Lose My Mind
 
 
Och Taylor Swift med Safe And Sound ft. The Civil Wars - Megan Nicoles cover på Safe And Sound lyssnar jag också väldigt mycket på men orkar inte lägga in den också x)
Har inte hunnit blogga förens nu, varit nere i stan och klippt mig och shoppat lite. Nu ska jag bara slappa resten av dagen och lyssna på lite musik haha :) Det är väll det vanliga man gör framför datan eller?
Det blev ingen träning med Saffi idag men ska försöka gå till ängen imorgon också och träna lite igen :) Det är så perfekt att kunna släppa henne där för det är nästan aldrig någon där och då är det ju perfekt att vara där!
Har ni några frågor eller undrar något så är det bara att skriva en kommentar. Eller förresten, skicka iväg en kommentar ändå!
 
På djur.nu heter jag Antique
På hipponized.com heter jag Antique - men jag är inte så aktiv på hippo då datan hackar 24/7 på det. Söker en delägare där btw :)
 
Ha det gött xoxo Issa & Saffi
Gick till min baksida och tränade henne med slaks ''Volter'' ni vet som hästar, altså när man rider volter fast jag gjort ett eget att man har hunden istället, man ska inte ha hunden lös utan kopplad, då lyder den mycket bättre. Och så går man på runda volten och sedan kan man börja jogga och sen springa så hunden joggar och springer som ni vet som hästar Skritt,trav och galopp, fast nu är det ju inte hästar utan hundar, haha :).
Hon va skita pigg och håller på att rejsa med mig, springa före altså hon var så busig och hon börja lixsom morra inte morra så, utan roligt morr att hon tycker det är kul! :) haha ! :) Sedan tog jag fram ett hinder altså mini kryss hinder och så tränade jag med henne lite löst sen kopplad,  jag fotade när hon hoppade! :) sedan satt vi i skuggan och vilade oss lite och så hadde jag såklart godis med så hon fick mycket beröm :)<33

Jag filmade okså när hon var busig haha! :) Så videon kommer la upp imorgon kanske, nu är jag så trött så jag ska sova nu! :) Har gjort en träningsbok som jag ska skriva i, altså om alla träningar jag gör med henne, ifall jag inte kan blogga  samma dag som jag ska träna henne så skriver jag i boken så kan jag kolla då och då alla träningarna jag har gjort och så och mycket förändring osv! :). Men okej ni kanske tror att man måste ha en tränare med osv.
Men jag lär mig själv fakstigt! okej jag vill ha en tränare och sedan tävla och gå med i en klubb. Men det är okså kul att göra något själv, tänk mandy, först när hon var en liten valp så ville hon inte hoppa alls! Utan hon tvekade..
Men när jag lärde henne och berömde henne så hoppade hon! och nu! hon hoppar löst okså!! :D
 
Så lixsom jag är stolt över henne så himla mycket! :) <3 Älskar dig Mandy du är mitt ALLT! <3
 
ifall inte vi kunde köpa dig så skulle inte mitt liv vara som nu, utan jag skulle vara lat och var inne på datorn hela tiden orkar ingeting, men när vi fick dig! ville jag allt börja träna osv! :)  och jag har inte haft en underbar vän som dig! <3
 
 
Jag och Mandy ifrån idag! :) <3
 
Blev den bra tycker ni? Första gången på läääänge jag faktiskt animerat haha :)
Ärligttalat så är jag själv inte så nöjd, animationsprogrammet är inte det bästa men det var det bästa när jag köpte det haha! Det är från 2006 så var lite snälla haha :)
Var ute med Saffi för typ 2 timmar sedan och tränade lite lydnad. Det går sakta men hon gör framsteg haha, hon har iallafall gjort framsteg på smidigheten. Hon hoppar faktiskt rättså bra och hennes hopprekord ligger på 80cm, vilket är högre än hon själv!
Jag bad mamma köpa burkmat fast jag ska inte ge henne det förens imorgon då hon inte ska äta såhär sent :) Ska ut kvällsrundan om någon timme.
Imorgon blir det hund-godis shopping! Mamma vägrar ge mig pengar till tivolit i helgen så kan lika bra skita i att spara de pengarna till Ullared för jag kommer ju ändå handla upp nästan allt där så ska handla lite godis till henne haha. Får se efter helgen, har jag 300kr kvar då så ska jag köpa ett läderkoppel till henne fast det är inte så troligt haha. Ska se om man kan lura till sig lite pengar av henne ändå haha :)
 
Brukar ni lyssna på musik medans ni tränar med hundarna? När jag går ensam så brukar jag sätta i hörlurarna och lyssna på en spellista med Megan Nicole och hennes covers. Vilka låtar brukar ni isåfall lyssna på under träningarna? Min favorit med Megan Nicole är Starships (Nicki Minaj) och Safe And Sound (Taylor Swift ft. The Civil Wars).
 
Japp, nu ska jag ut med Mandy och träna henne! :)

Gjorde om headern fast jag glömde av vad färg koden hette så det blir skit konstigt ut nu...
Fixar det senare men sen ska jag göra en header till en annan tjej och hon är ifrån Ponnyakuten 3! :)

Nicenice! :D Tummen upp altså.. Så jao! Förlåt om headern och sådant men ska försöka fixa det senare!

Men nu är det träning som gäller! (Y)

Kanske fotar okså! Bilder kommer säkert upp! ^^ eller så filmar ja :)
Kramar <3

Vaknade vid halv 1 idag haha, så går det om man somnar försent. Mamma gick ut med Saffi morgonrundan och hon var tröttare än jag på andra rundan haha. Men nu ligger hon och sover igen och jag hade tänkt blogga lite men vet inte vad jag ska skriva om. Igår köpte vi ny mat till Saffi, Ekanuba för +1år så den ska väll vara bra. Hon måste verkligen börja tjocka till sig lite nu, hon har gått ner 2kg på en månad och hon ändrar vikt väldigt mycket men vi har inte riktigt hittat ett foder som hon går bra på. Hon gick ner i vikt med Friskis (stavning*), hon gick jättemycket upp i vikt med Royal Canin men hon började kräkas av det efter typ en halvmånad fast hon fick foder enligt "tabellen" och vi testade att ge henne mindre, fler gånger och sen även att ge henne mer men inget hjälpte så vi bytade igen. Vi har haft de flesta men nu får vi nog hålla oss till Ekanuba om hon inte börjar kräkas av denna också.
Vad har ni för foder till era hundar? Vet inte vad vi hade för foder till vår förra hund, min mormor har Royal Canin för Papillon, min moster har för hundar med diabetes, min syster har nog en av de billigaste på Coop och ja, de andra vet jag inte. Men det är ju också väldigt olika vad hundar går bra på? Jag har tidigare gett Saffi Linfröolja med lite burkmat för att hon ska äta det och hon blev faktiskt lite tjockare, men efter vi flyttade (ca en månad sedan) så har hon fått ca 4ggr.
Fast hon skiftar mycket i vikt så håller hon sig på något sätt alltid enligt "tabellen" för hur tjock/smal hunden ska vara. Man ska inte se men när man känner ska man svagt känna revbenen, på Nea (min farmors hund) får man trycka för att känna revbenen men på Saffi är det så som det ska vara. Fast det kvittar om hon väger 26 eller 29kg för hon är lika smal ändå!?
Några tips eller något för att få henne tjockare. Att ge henne mkt godis hjälper inte haha, vi ger henne nästan inga rester då hon blir lätt dålig i magen och hon verkar inte vara speciellt hungrig. Har farmor mat i matskålen så äter hon inte upp det till skillnad från andra hundar som brukar rusa fram och äta upp allt på några sekunder.
Saffi för ca 3 månader sedan vid en damm nära oss :)


Hur gammal är Saffi och vilken ras är hon? På headern ser hon inte så gammal ut :)
Svar: Saffi är 16månader, hon var bara 9veckor på headern men jag har nästan inga nya bilder på henne då kameran knappt funkar! Saffi är 50% Schäfer, 25% Jämthund och 25% Kungspudel, men många frågar om hon är Labradorkorsning haha.

Vaknade 08.40 och sedan gick jag ut med Mandy en liten runda, blev okså en spring runda. Jag sprang lite med henne.. Hon tyckte det var skojj ! :). Idag ska jag nog träna henne igen, mamma är inne i torget och ska handla lit.. Så nu sitter jag här med Mandy och bloggar!. Så snart kanske jag ska ut och träna henne eller så blir det la när mamma kommer hem får se!. Kommer säkert att filma, men kom IHÅG! min youtube kanal är Horselove290 där får ni se  lite klipp om Mandy! :) Lägger okså ut videosar om hästar och så!.


Gammal bild på mig och Mandy, kolla på min stjärna! underbar!

Förlåt att jag inte bloggade idag, men igår dampade internetet altså det den brukar göra det.
Sen så kommer det igång  början på den nya månaden. Så man bah Hopp..
Men iallafall så trodde jag att den inte funkade idag så jag bloggade ej.
Har varit med en kompis Hanna heter hon, så jag har ej haft tid..
Senare idag så  gick jag in och kollade ''ifall'' att den funkade.
och det funkade! jag  fick värsta HAPPY FACE! :D
haha!!.. Hann aldrig träna henne idag eftersom det regnade..
Hon tycker verkligen inte om regn! haha lilla sötisen! :) <3
Kanske imorgon ska jag träna henne men mycket på sommarlovet ska
jag passa på att träna henne på morgonen osv.
lixsom morgon pass och dag pass! :)
För hon är verkligen som ett krut!
Altså hon typ är skita pigg!
Så hon behöver verkligen att springa mycket och träna!
Hon älskar det att springa som fort som hon vill, busa och ha skojj! ^^
Min hund det ! ;) <3

Aja men nu ska jag fortsätta kolla på bloggar osv! :)

Hann inte ta någon speciell träning på morgonrundan då jag koncentrerade mig på att hålla mig vaken haha, men jag ska snart ut med henne igen och ska ringa mormor och fråga om hon ska med. Jag hade tänkt gå till en äng där vi brukar släppa hundarna och sen träna lite lydnad med henne för det är hennes största brist i träningen, hon lyder bara när det passar henne och det måste vi ändra på.
Jag måste också gå och köpa hundmat till henne då den är slut men det får vi göra när mamma kommer hem från jobbet för hon svarar aldrig när jag ringer henne och hon brukar ta med sig plånboken så jag kan inte handla före hon kommer hem. Hundgodiset har också börjat ta slut men det får räcka tills vi åker till Ullared v. 27.
Det ska bli hundsaker för hela slanten där för jag vet inget speciellt som jag själv behöver så det blir mest till henne och de har inte så mycket halsband och sånt på Ullared så det blir mest godis men det är bra att man kan handla sånt där för det kostar dubbelt så mkt i vanliga djuraffärer så jag tar chansen varje år!

Om ni inte visste det så har jag också en hamster o.O Fast han är mest i sin bur för i nya lägenheten har vi ingenstans där vi kan "stänga" in honom eller hägna in så han kan få springa utan att bita på sladdar och så. En boll är inte heller ett alternativ då Saffi tycker den är helt för rolig och har slagit snurr på honom många gånger så nu får han mest vara i buren och springer ibland lös några minuter medans man håller koll på honom. Han är vit med creamfärgade fläckar och är en guldhamster, alltså den stora sorterns hamster.

Jag slänger in en bild på min mormors hund Molly :) En papillon och är rättså lik Mandy :D



I detta fall hade jag nog faktiskt valt Hööks alternativ även fast OS halsbandet ser mycket finare ut, är bredare och av bättre kvalitet! Men det är 900kr skillnad för två halsband som till största del går ut på att "visa" samma sak! Det brukar vara stora skillnader på kopior men den enda som jag ser här är vart D-ringen sitter och att Hööks halsbandet är smalare. Fast har jag 1000kr efter Ullared så har jag faktiskt funderat på att köpa ett sådant OS halsband! Fast vet inte riktigt vart man kan köpa dem, Schockemoehle.net finns men endast i brunt med mässingdetaljer.

Så jag väljer såklart OS om jag bara kan hålla mig i två månader utan att shoppa upp pengarna och hittar ett ställe att köpa dem på, men att inte handla något på 2mån är omöjligt för mig så det blir nog Hööks alternativet!

Jag hade planerat att gå ut och träna lite lydnad då det är något hon verkligen behöver träna på men istället så blev det att jag inte gick ut förens vid halv 3, mamma tog första rundan med Saffi. Och sen gick vi direkt upp till mormor, åt middag och gick sen till City Gross och jag väntade utanför med hundarna och sen har hela dagen gått. Så det gick inte som jag tänkt mig!
Så det får bli hårdträning imorgon istället. Men jag hade tänkt dela med mig av hur jag lärt Saffi spansk skritt :O
Jo, man kan faktiskt lära hundar skolor för hästar. Saffi gör det faktiskt jättebra och lyfter jättehögt på benen, vilken dressyrtalang hon har haha. Har ingen bild eller video på henne men ska försöka ta imorgon när jag är ute med henne eller inomhus så ni får se!
Jag har först lärt henne tass sittandes, som valp då, sen när hon låg ner och sen när hon stog upp. När jag tar fram höger hand ska hon ta fram vänster tass, så det blir tassen mittemot handen och gör hon fel så tar jag inte tassen och hon får ingen godis utan jag petar då lite på den rätta tassen istället. Hon har faktiskt lärt sig rätt väldigt snabbt och jag tror att hon fått sin minimala intelligens från pudlen i henne haha.
Iallafall, för att få henne att gå med höga "benlyft" så istället för att fånga tassen när hon står upp så flyttar du dig sakta bakåt och tar undan handen precis innan hon hunnit sätta tassen där, sen tar du direkt nästa tass så när hon landar med den enda tassen så ska hon börja gå med den andra. Jag gjorde första bara ett steg med henne och sen fick hon godis men nu går hon 5-6 steg och sen får hon godis!
Min lilla fialoppa :)
Har också gjort vår logga idag, så ni enklare ser vem som skriver vad :)
Skriv vad ni tycker om den och om det saknas något. Bilden är tagen i mina kusiners stuga när hon var 9v :) Så underbart söt är hon asså!


Jag vill också veta vad ni vill att vi ska skriva om! T.ex hiss & diss en gång i veckan, månadens hundras osv :) Ge förslag, vill ni ha några "fail" bilder också, jag har många där hon antingen står på nosen eller bilder där hon nog inte vet vad hon gör haha :)

Nu sitter jag i mitt rum och Mandy ligger i min säng och sover! :) <3 hihi sötisen <3

Men ni som har djur.nu : Jag heter
Shine97  på djur.nu! ifall ni undrar! <3

Aja imorgon kommer jag säkert träna med Mandy.. Tänkte  att hon kanske skulle hoppa löst eller någotsånt!
Eller sådant. Vi får se helt enkelt! :)

Idag var jag hos min moster och dem har staket runt deras baksida så jag kastade lite boll med Mandy.
Filmade henne och jag har ju en youtube kanal! ;) jag heter : Horselove290
Ni som vill kolla på filmer osv gå in där då! :) <3

aja men bloggar la mer imorgon<3

// Lina <3

Jag heter Isabell, är en 15årig tjej som bor i Landskrona. Jag har haft hund i stortsett hela livet och fick Saffi som 14års present. Jag har ridit sen jag var 4år, haft 2 egna hästar, haft en halvfodervärdshäst och en hyrhäst, men rider inte i nuläget. Men som Lina skrivit så är detta en hundblogg.
Sapphire är en 16månader gammal tik vars mamma är Långhårig rakryggad Schäfer och hennes pappa är en korsning mellan Kungspudel och Jämthund så hon är en rolig blandning. Hon är mest lik sin mamma och ser ut som en svart Schäfer, däremot så är hon inte så lik en Schäfer i psyket.
Vi köpte henne utan att göra veterinärbesiktning men vi fick lov att lämna tillbaka henne om hon inte gick igenom, vilket hon inte gjorde. Första gången (8v) fick hon anmärkning på höger armbåge så vi fick smärtstillande och kom tillbaka när hon var 10v, då hade hon ont i båda armbågarna. Vi beslöt oss då för att behålla henne och hon fick gå så bra det gick. Vi får bara ta det lugnt med långa rundor och träning som kan överanstränga armbågarna. Nu vid 1års vaccinationen så gjorde vi en "besiktning" igen och hon riktigt skrek när hon var liten men nu verkade hon mest obekväm när veterinären tog bak och fram benen så hon har blivit mycket bättre så nu har jag börjat hoppa och träna med henne mer på allvar.
Sapphire betyder Safir på svenska. Saffi är född natten till Alla Hjärtans Dag så hon är alltså född den 14 Februari och är min lilla hjärtehund!
Tjena det är jag som heter Lina och jag är snart 15år.
Jag har en papillontik som heter Mandy och hon är snart 3 år.
Vi tränar Agility, trix, lydnad men samt så   gör jag mitt egna lilla rejs (stavning) Med henne.
Jag tränar henne lite eget altså jag som har hittat på bra övningar och sådant! ;)
Jag rider okså! fast denna blogg delar jag ju med Isabell och detta är mest en hund blogg ju! :) <3

så följ gärna oss! :)


// Lina <3