Min dator har hackat på blogg.se den senaste veckan och därför har jag inte bloggat. Vet inte när jag får en ny dator men förhoppningsvis denna veckan så jag kan börja blogga igen!! Är inne på mobilen nu så det är därför inlägget blir skitkort!! Vill ni mig något så loggar jag dagligen in på djur.nu. Heter Antique där och det är alltid skoj med mejl!! :)

Isabell & Sapphire
Äntligen helg också för den delen! Gått halv 9-1 varje dag utom idag och det blev 8:55 till 14:30 idag och det tog typ 15min att cykla från badet (slutade med idrott och det var simtest) så jag var hemma vid 14:45 :)
 
Det jag vill ha är ett Flexi-koppel på 8-15m till Saffi. Jag gillar inte att ha henne lös på platser där det ofta kommer människor eller andra hundar och då är ett flexi perfekt. Även när hon badar och det är andra hundar i närheten. Då är det ju perfekt! Annars är jag lite anti-flexi men det blir ett sådant från Spiggens Zoologiska på 8m tror jag det är :) >50kg (t.o.m 50kg) och det ska vara rött tror jag :P Eller så blir det tråkigt svart för då behöver man inte matcha med det, men har ju ett rött halsband men aja, jag vet inte haha :)
Kostar 269kr, såg på City Gross att likadana fast 5m kostade 169kr där (samma "vikt" osv), fast jag vill ju ha längre än 5m!
 
Dagens låt : A Team med Ed Sheeran
 
Glöm inte de stackars djuren!! WSPA.se
Denna kategori som heter Vill ha, betyder att jag och Isabell skriver om saker till hundarna eller aa som handlar om hundar. Tex : Ett halsband som jag vill ha, så lägger jag ut en bild på den och säger priset och vilken affär den är någonstas osv !
 
Hoppas ni kommer att gilla det ! :D 
 
Såg nyss vad Isabell skrev på bloggen..  Har inte bloggat eftersom det har varit lite lungt ibland träningarna, alltså att vi tar en paus och tränar när jag kan osv. Sedan har jag inte orkat att blogga... Förlåt. Men innan jag och isabell började blogga tillsammans så  bloggade jag  på min blogg som heter Papillonheart.bloggplatsen.se har tagit en lååång paus ifrån den bara för jag ville blogga med någon annan som har en hund.. och det var nångång som jag hade såå himla tur så hittade jag och isabell varandra på djur.nu, vi skapade en blogg och sedan så bloggade vi helt enkelt ju.. Sen så tappar man lusten att blogga när ingen läser den eller kommenterar för skojj skull. Och det är inte bara isabell som tappar lusten eller aa orken.. Det har  jag ochså.. Det är en liten del varför jag inte har bloggat ifall ni vill veta okej?.. Men ISABELL! vi ger inte upp okej?? :(.. Vi fortsätter att försöka blogga tillsammans och sedan så tipsar vi på sidor,bloggar och allt om våran blogg. Det löser sig, ! :) kram <3
 
Jag har faktiskt tröttnat på att blogga, jag ser att som högst har vi haft 24 tittare på en dag men numera 1-4st per dag. Och vi har fått 2ST kommentarer under hela tiden! Man tappar suget när man inte får någon respons. Lina är också dålig på att uppdatera så det känns som att det är jag som driver bloggen och som ni ser så är det ca 3dar sedan jag bloggade och ändå har hon inte bloggat, jag skrev inlägget före det för 5dar sedan, och hon har inte bloggat mellan det heller så det är jag som driver den till mesta dels så jag har tröttnat.
 
Börja kommentera och ge lite respons annars kommer jag nog att blogga väldigt sällan.
 
Saffi mår bra, badade henne igår och hon har fått en långrunda varje dag, just nu sover hon och ser supersöt ut!!
 
Idag skulle jag vakna tidigt (alltså vid 9 haha) men hade glömt att ställa klockan så det ringde inte (smartass) men så det får bli tidigt imrn istället. Saffi fick två långrundor idag, en till stranden där hon först fick bada i typ 30min och sen när vi skulle gå så kom hennes kompis Imma och de fick leka i typ 15min och sen gick vi hem. Litet vattenmonster är hon, kanske en blandning av Loch Ness och pudel? Haha :P
Sen kvällsrundan blev en tur till djurminneslunden (härligt att gå dit och tbx) och det tog väll ca 70-80min så lite över en timme att gå och hon har sovit sen vi kom hem så hon har haft en tuff dag :)
Jag har fortfarande ont i fötterna efter klackskorna igår, 10 eller 12cm höga är dem och springa efter barn i dem är ingen barnlek haha x) Men är man omtyckt av de i åldern 4-7år så är man hahahah x) Min mognadsklass liksom.
 
Jag har inte orkat bråka med datorn förrens nu och fick starta om den 2ggr innan jag ens kom in på internet, skitkul eller hur! Ny data nästa vecka när mamma får lön, alltså veckan efter denna som kommer det är ju Sönda idag :) Ska också köpa ett Flexi-koppel till Saffi då jag inte gillar att ha henne lös på ställen där det ofta är hundar så då är Flexi bra, fast jag hatar det i alla andra sammanhang men det kan vara bra att ha ett! Så jag får ju månadspeng när mamma får sin lön, fick 50kr av farmor på Lasses fest (igår) och hade 41kr sedan innan i 10:or och enkronor så det blir 591kr jag har då när jag får min månadspeng så det kanske blir en ny sele, om de har någon ny sort, en ny nosgrimma eller ett koppel :) Flexikopplet kostar 269kr för det har jag kollat och det är då upptill 50kg och 8m långt tror jag :) Ska också köpa fler lamsnittar då de börjar ta slut haha :) Hon är bortskämd med godis kan man lugnt säga, halsband, selar och koppel också haha ^^
 
Dagens låt: Beauty and a Beat med Justin Bieber ft. Nicki Minaj
 
Glöm ej WSPA!! wspa.se
Jag har bara köpt 4st hundtäcken i mitt liv men de är från väldigt olika prisklasser. Mitt BoT täcke koster 750kr nytt, mitt Limex regntäcke kostade ca 400kr, mitt TH (rosa) täcke jag köpte på Hööks för 49kr kostade nytt 249kr och mitt reflextäcke som jag aldrig använt som jag köpte på Hööks för 129kr.
Som ni ser så är BoT täcket väl mycket dyrare än de andra men det har ju mer funktion än bara värme och skydd. Läs mer på www.backontrack.com. Men iallafall vad är egentligen ett bra pris på ett täcke?
Ett sådant här skulle jag tippa på kostar runt 200kr. Det är från Hööks (säljs ej mer). Ser ut att vara regntätt eller iallafall tål lite regn och fleecefodrat. Snyggt enligt mig! Härliga färger och jag skulle vilja ha ett sådant till Saffi, om de såldes mer!
 
Ett sådant här från Hurtta, regntätt med 100g (?) foder. Vintertäcke och finns i rött, svart och blått. Håller i ungefär en hunds livstid, alltså ett bra täcke och det är också snyggt och uppfyller sin funktion! Kostar runt 550kr.
 
Ett sådant här från Hööks är vattentätt, 100g fodrat. Kostar ca 250kr (säljs ej mer). Enligt mig är det rättså fult, fast det syns nog väldigt bra i mörker just för de fula gröna detaljerna. Jag hade nog kunnat tänka mig att köpa ett sådant om de fortf. funnits i sortimentet.
 
Ett sådant här vet jag inte märket på Water något. Regntätt med reflex, 100g fyllning och kostar 300kr. Jag skulle inte köpt detta täcket just för att det är fult! Kardborre över hela bogen verkar inte bekvämt för hunden och ser mest konstigt ut. Men det passar då många hundar. Gillar inte heller att det är kardborre under magen, så lätt att man "kardborrar fast" pälsen.
 
Jag tycker att 150-400kr är ett bra pris för att hundtäcke beroende på vad för storts hundtäcke. Däremot så brukar jag få betala 50kr än det billigaste priset på täckena då Saffi har typ den näst största strl. 75 tar jag till henne fast hon har egentligen 70 fast det sitter precis så jag föredrar 75.
Får man ett täcke med ursprungspris under 100kr så är det oftast ett täcke som är skitkvalitet.
 
Vad tycker ni är ett rimligt pris på ett hundtäcke?
 
Idag gick jag själv till stora inhägnaden med Saffi, jag tränade lite inkallningar för de är verkligen en av hennes dåliga sidor men hon börjar lyda på dem mer och mer så vi gör framsteg! Jag kastade bollen och sen skulle hon komma tillbaka med den så "bytade" vi så jag fick bollen och hon fick en godis. Alltså hon fick belöning för varje gång hon kom tillbaka. Vissa gånger "glömde" hon bollen på halva vägen och då fick hon ju ändå godis men sen fick hon gå tillbaka och hämta den och ge den till mig för annars kastade jag inte
Hon blev skittrött och jag fick nästan dra henne hela vägen tillbaka. Jag stannade vid en gräsplätt där det typ är öde och stretchade henne och det tog typ 10min och inte en enda person gick förbi så det var ju chill.
Påvägen hem så såg jag en kille i min klass så jag gick en omväg för jag ville inte träffa honom (schysst haha) men jag slapp träffa honom och det blev en lite längre runda för Saffi så något positivt var det ju!
 
Imorgon kanske jag inte hinner blogga för min typ nästkusin Lasse ska ha 20års fest som börjar halv 6 så vi är nog där hela kvällen antagligen. Vet inte vad jag ska ha på mig men det blir antagligen en kjol från Gina Tricot som är SKITSNYGG, kort och den går typ till midjan (där man är smalast på magen) och det ser skitsnyggt ut, men jag vet inte vilken tröja jag ska ha till den. Har en magtröja som är långarmad och en kortarmad fast den kortarmade använde jag på Chrilles fest så det kanske inte är så snyggt att ha samma outfit på två fester? Haha, jag vet inte. Evigt dilemma med de här jävla kläderna. Kan också ta ett par randiga strumpbyxor under kjolen och klippa sönder en tröja man annars inte använder så den blir magtröja? Men jag ska ha syrrans balskor som är 10cm klackar i beiga och stilettklack så jag kommer ha skoskav och skitont i fötterna imorgon så mamma ska gå långrunda med Saffi imorgon för jag kommer ju inte kunna precis haha.
Men älskar man högklackat så gör man :)
 
Tycker ni att jag ska börja med Dagens t.ex låt?
Isf kör jag på.
Dagens låt är Jar Of Hearts med Christina Perri. Skitbra låt och annorlunda musikvideo! Kan inte länka då jag lyssnar som vanligt på mobilen och skriver såklart på datorn :P
 
Glöm inte de stackars djuren som WSPA hjälper! Stöd WSPA på wspa.se, en summa en gång i månaden eller engångssumma! Allt hjälper!! Tänk om det var din lilla älskling som behövde hjälp!!
 
Tjenare, förlåt att jag inte har bloggat så mycket,  jag har inte orkat hehe !.  Men idag när vi skulle hämta en sak ifrån moster så Följde Mandy med. Sedan när vi hade hämtat den och skulle hem så tänkte jag att jag skulle träna henne lite att hon ska jogga bredvid mig när jag joggar lixsom. Så gjorde vi det,
Mandy drog lite och ville rejsa (stavning)  och hon tyckte det var kul, men så var ju inte tanken utan hon ska jogga fint bredvid mig, men det gick senare en stund, då joggade hon så fint så ! Bara om jag har rätta knappar på henne så fixar hon allt ! :D Haha det är ju lixsom my doggie! hahah <3 ^^ Hon är sjukt busig! Hon har myycket krut i sig hahah^.^ 
 
Träningarna har gått bra!! Mycket bra ^^ <3 Aja men bloggar mer kanske imorgon bye! <3
 
Igår så lyckades jag förhoppningsvis att bada Saffi hos mormor, annars ska jag göra det idag haha. Låter fel men jag skriver ju detta (för er) iförrigår och för mig idag (skriver detta 14 Aug). Så det låter skitfel men det blir rätt haha.
Jag har förhoppningsvis också kollat på Dogman hundtäcket och jag vet ju inte om jag ska köpa det men förhoppningsvis så gillade jag det så jag har en plan för hur jag ska spendera nästa månadspeng (haha).
 
Ni kommer ihåg väll att jag köpte ett sådant här halsband till Saffi? Clinchers från Hööks. Det var tyvärr för stort så jag ska göra ett nytt hål. Tog strl 55 för det brukar passa på innersta hålet men de mäter olika på de olika affärerna ju så Hööks mäter till det mellersta hålet, vanligtvis så mäter man hela halsbandets längd. Så jag ska göra ett nytt hål och sen kör vi igen på detta :) Supersnygg och kostar 129kr för Saffis strl.
 
Kan inte ni läsare kommentera vad ni har för djur, vad de heter och lite om dem? Skulle vara jättekul att läsa om era djur. Länka gärna till era bloggar också!
 
ALLA kommentarer UPPSKATTAS mer eller mindre :) Ni förstår nog vad jag menar haha :P
Hur många gånger om dagen är det inte man hör hundar som skäller som en galning såfort de får syn på mig och Saffi! Det är MINST 5ggr per runda (utom kvällsrundan som e på typ 10min haha).
Varje gång jag går förbi rastgården vid mig (lilla rastgården), så är det 90% chans att en gubbe med en Rottweiler som heter Ida sitter där med de andra idiotierna som occuperar hundrastgården vid typ 9-12 och sedan igen vid 16-18 på dagen och då får man "välja" att antingen släppa in eller inte alls släppa dem där, för de flyttar inte på sig för de ska vara där "länge". För det första ska man väll respektera att alla får lov att vara där och är det någon som väntar kan man ju inte sitta och tro att man kan sitta där i timtal. Vilket de gör.
Iallafall, denna Rottweilern Ida, skäller som en idiot varje gång vi går förbi. Ägaren säger till EFTER hon har slutat att skälla och går fram och gör något, tittar alltid på Saffi när jag går förbi men hon har iallafall slutat skälla när han säger till henne. Det ger för det första ingen "funktion" och hunden fattar ju inte vad den gjort för fel för att gubbjävlen skäller på hunden EFTER den gjort den felaktiga saken. Man ska ju skälla på hunden när den gör saken så den förstår, ett precis efter om man typ inte "hinner" eller så haha. Men efteråt så fattar ju inte hunden vad den gjort för fel. Detta är liksom inte typ 1gång i veckan utan typ 1 gång per dag och det är SAMMA jävla sak varje gång.
 
Vi har sedan ett tag tillbaka slutat att ha hundarna i den rastgården och går till den som ligger nere på Citadellet vid havet istället, den är större och det är gräsunderlag, på den "lilla" där Ida brukar vara, där är det grus och hundarna blir skitdammiga efter de lekt där.
Saffi får numera inte heller träffa andra hundar i koppel utan det får hon göra lös eller om det är någon hon känner som typ Molly eller Jemma. Då är det ju en sak, men inte hundar hon inte känner. Så det kommer bli mindre lek för henne och lite mer allvar. Men vi ska snart "boka" in en lekstund med Ozzy så hon får leka "på riktigt" lite. Den förra hunden hon lekte med var en Sebirian Husky på 6mån som heter Athena, de var i samma mognadsålder haha. Alltså, Saffi beter sig som en 6månaders valp och inte som en 1½årig unghund. Så det får bli lite mer allvar nu. Jag har också bestämt mig för att "ge" henne aktivitetsbrädan 3-5ggr per dag, lägger i godis så får hon själv fundera ut hur hon ska fixa det. Bruka få hjälpa henne lite ibland för "brickorna" fastnar ibland när hon tagit godisen i den bredvid så jag knappt får upp dem, så då hjälper jag henne. En gång får hon "gott" färskgodis som luktar skit, en gång får hon typ fattigmans godis som jag vill bli "av med" och de andra gångerna får hon de vanliga lamsnittarna, typ som leversnittar.
 
Men för att återgå till skällande hundar, man känner sig så stolt när ens egna hund inte skäller tillbaka, Saffi piper däremot men det gör hon på alla och det håller jag på att träna bort. Men det är ju bara lycka men hon blir bättre och bättre.
 
Jag tycker det är otroligt störigt med hundar som skäller, säger ägaren till så bryr jag mig inte så mycket då man kan ju inte veta om det t.ex är en omplaceringshund, om den har blivit typ attakerad av annan hund eller ägaren helt enkelt tränar med den. Då gör ju ägaren någonting åt det. Men går de bara vidare och låtsas som ingenting så är det jävligt störande, varför låta hunden skälla som en jävla idiot? Lite gränser får man ju ändå ha.
Saffi blir nervös och osäker när andra hundar skäller på henne, hon går direkt i underläge och tycker det är obehagligt. Ska min hund behöva bli osäker, nervös och tycka det är obehagligt för att någon kärrings hund ska få skälla som den vill? Då får de fanimej skaffa en leksakshund om de inte kan få den att sluta skälla, säger man till hunden bryr jag mig inte för då gör man något åt saken och vill ändra beteendet. Men går man bara vidare så accepterar man ju det, idioter finns överallt.
 
Jag har varit superoaktiv för att datan funkar typ varttredje gång man startar den, alltså oftast får jag starta om den 2-3 ggr före jag ens kommer in på själva datan och sen funkar internet bara ibland så jag har inte orkat bråka med den så mycket och därför har det inte blivit så mycket bloggande heller.
 
Fast jag inte bloggat på länge så har det faktiskt inte hänt så mycket.
Jag ska köpa lite sjukvårdssaker från Hööks när jag får månadspengen men jag har också tänkt på att köpa ett vintertäcke till henne, ett från Dogman men jag ska se vad det kostar, hur varmt och om det är vattentätt, har isf pengar till ett sådant när jag får pengarna.
Jag vill ha ett regntätt vintertäcke (har bara ett fleecefodrat regntäcke som är vattentätt) som hon kan ha när det är snö eller kallare för hon är rättså frusen av sig och hon har inte tjock päls så jag föredrar att ha täcke på henne. Hade vårt nya från Hööks, det som kostade 49kr, det hade jag på henne nu på kvällsrundan och det var inte särskilt kallt och täcket är bara fleecefodrat och lite vattentätt men det andas mycket, hon blev inte för varm i det. Så ett vintertäcke ska det bli.
Jag ville ju inte chansa på det snygga från Hööks :P
 
Vi har gått långrundor på 2-3½h varje dag nu på sista tiden så Saffi ska få en vilodag, antagligen blir det iövermorgon för imorgon har vi bestämt en långrunda igen haha :) Hon fick bada idag, springa i hundinhägnaden, gå i ca 2h och även skrämma slag på Molly, som var dagens höjdpunkt!
 
Just nu lyssnar jag på Fall Out Boy på youtube :) De är skitbra :D
 
Jag har tittat på ALLA Hanna Widerstedts videobloggar för jag tycker hon är så jäkla rolig, hon tror seriöst på att alla vill vara som henne, är avundsjuka och ja fan vet allt. Helt störd alltså men hon e skitrolig. Har också kollat alla "Jockebooi och Widerstedts show" och de är rättså överdrivna men undrar om inte Widerstedt faktiskt är så som hon är på "showen". Undrar också hur många långrundor hennes Chihuahua (stavning?) har fått i sitt liv. Aldrig ens varit inne på hennes blogg men tror inte det är något för mig haha :)
 
Hästbloggar alltså och inte "jag-är-bäst-och-alla-är-avundsjuka-på-mig" bloggar x)
Passar min systers hund Jemma idag.
Det har inte hänt så mycket sedan jag bloggade senast, Saffi har blivit av med ögoninflammationen så hon är frisk igen :)
Ska snart beställa lite sjukvårdssaker till henne från Hööks. Före den 28 Aug är det fri frakt så jag passar på haha :)
Inte hänt speciellt mycket som jag sagt men det kanske händer mer senare eller något?
Skolan börjar ju nästa tisda :) Ska se till att mamma ringer Nina så vi kan skriva in mig i en ridgrupp, ska ju börja rida igen :) Måste bara köpa ett par ridbyxor (eller sno ett par från syrran), hitta mina ridskor eller köpa ett par ridstövlar (eller sno syrrans) och lite sådant haha :) Har ju min assnygga HV Polo tröja jag kommer rida med så jag har ridtröjan iallafall :)
//Issa
Nu sitter jag på en stol på våran altan och solar och chillar lite framför datorn. Har ju en bärbar så jag kan ju ha den ute. Så ligger Mandy på altanen, Idag har vi tränat lite lite hoppning, och sedan tränade jag henne löst. Inte hoppning utan lydnad.. Jag filmade ju när jag gjorde lite lydnad inomhus på ett inlägg jag skrev det. Men nu gjorde jag utomhus! :D Hon var väldigt busig idag så det blev lite svårt idag men annars gick det bra!
Hon löd iallafall mig och det är ju det som är grejen på detta. När jag säger hit ska hon lixsom komma och hon kom hela tiden när jag sa hit! :D Underbar hund alltså ;) <3 
 
Okej ni som läser detta kan prova med era hundar/lånehundar  :
 
1 .Ni börjar med att träna hunden att vara lös, (Helst ska ni vara i baksidan med staket eller där inte hunden rymmer)  
 
2. Ha godis eller leksak som hunden är galen i och vill ha.
 
3. Ni måste lära hunden att sitta och stanna!
 
4. Gå med hunden där hunden ska sitta och vänta till ditt kommando.
 
5. När du är där så säger du till hunden ''Sitt''
 
6. När hunden sitter sig ner, går du där du ska stå och säga ''hit'' 
 
7. När du är på plats och hunden sitter och väntar så säger du ''Hit!'' 
 
8. Hunden springer till dig och du berömmer hunden. Ge godiet eller leksaken och berömmer hunden väldigt mycket,
 
Så hoppas ni förstår! :) Och jag hoppas ni gör det :) För det är väldigt bra! <3
 
aja ska äta nu, bloggar kanske mer senare för jag tänkte jag ska träna henne mer senare eller jag vet inte men bloggar när jag kan xD
 
 
Jag hade tänkt blogga mycket tidigare men internet har inte funkat förens nu!
Vi ringde till veterinären när mamma kom hem från jobbet vid 1 då Saffi haft ögoninflammation i 3dar (idag), så det var dags då det annars kunde vara typ att hon fått något i ögat osv. Vi fick tid kl 2 hos veterinären och gick dit, det var ögoninflammation och veterinären kollade även under 3:dje ögonlocket och allting såg jättebra ut, ja förutom ögoninflammationen asså. Hon var lite röd och fast hon fått ögonbedövning (via ögondroppar) så fick både jag och veterinären hjälpas åt att hålla fast henne för att han skulle kunna titta. Bara veterinärbesöket gick på 1020kr och sen var salvan inte så dyr, 89kr kostae den. Så sammanlagt ca 1100kr för att hunden fått ögoninflammation.
Chattade med de på Agria för att fråga om jag får ut något på försäkringen men det får vi inte, det måste överstiga 1400kr men man kunde "lägga ihop" två sjukdomar om de själva inte gått över 1400kr eller om de har, alltså nu har hon ögoninflammation och imorgon får hon en glasbit i trampdynan t.ex som kostar 1000kr, då når vi 2100kr, då får vi ersättning för det. Men inte annars, det måste också ske inom 124dagar, alltså hon måste varit sjuk båda gångerna inom de 124dagarna annars kan man inte "lägga ihop" sjukdomarna x)
Så hon har ögoninflammation men det smittar inte, inte ens på hundar så vi gick en långrunda med mormor och Molly och träffade en kompis som hette typ Sigge eller något så hon fick leka. Men man märker att hon är sjuk för hon orkade inte leka lika länge som hon brukar. Men hon blev trött iallafall och nu sover hon på golvet haha.
Var på Spiggens också och köpte en massageborste (sån man brukar ha till hästar) och en kam. Jag har redan använt dem och hon verkar gilla dem. Massageborsten visade sig också vara bra på att få bort grusfläckar haha, hon blir ju alltid så skitig efter hon lekt och brukar bli grå på vissa ställen men den tog bort det direkt och sen var det bara att borsta igen så all päls inte stod åt alla håll och kanter haha!!
 
Så det blev en dyr dag men hon ska iallafall bli frisk lilla stumpan :)
Idag ser det ut att det ska vara fint väder! så tänkte träna med Mandy idag i think! :) 
Blir la Hoppning som vanligt och lite lydnad? :) Får se vad vi gör! 
Men nu ska mamma gå ut med en promenad  med Mandy ^^ och senare ska vi säkert träna <3
Kanske kan Hanna vara med och fota ? eller filma? :) För jag tänkte att jag ska göra en bana när hon ska vara lös. För nu vet jag vad jag ska sätta istället för dynan :'D <3 Bara om jag har Godis eller leksak så kommer hon säkert göra som jag vill :') <3 Aja bloggar mer senare kanske,  kram
WSPA:s värderingar

Vi anser att:

  • Djur har biologiskt bestämda instinkter och egenskaper och kan känna smärta och stress

  • Varje enskilt djur har har ett egenvärde, och att det är människors ansvar att se till att djurs välfärd blir respekterad och skyddad

  • Djur i människors förvar ska leva sina liv utan plågor

  • Djur i människors förvar ska få sina psykologiska och fysiologiska behov tillgodosedda och deras naturliga beteende ska respekteras.

 

Vår syn på djurvälfärd

I vårt arbete med djurvälfärd fokuserar vi på varje individuellt djur. På så sätt skiljer vi oss t.ex. från WWF och Greenpeace, som arbetar för överlevnad av en art, ett bestånd eller ett områdes arter.

Vårt motto är att ett djur som lider är ett för mycket och detta är helt oberoende av om det handlar om en utrotningshotad björn eller om det är en gris bland många miljoner andra.

Vi bedömer djurvälfärd utifrån både fysiska och psykiska aspekter. Har grisarna tillräckligt med plats och lever björnarna i frihet och efter sin egen naturliga rytm?

Vi ser på den miljö som djuret lever i. När ett djur är friskt, i god form och varken lider eller plågas så lever det i välfärd.

När vi talar om djurvälfärd så gäller det inte bara djurs liv men även deras död. Slaktmetoderna är alldeles för ofta under all kritik – djuren tvingas alldeles för ofta utsättas för extrem smärta och stress innan döden befriar dem.

En måttstock för djurvälfärd
”De Fem Friheterna” är vår måttstock för god djurvälfärd:

• Frihet från svält och törst
• Frihet från obehag
• Frihet från smärta, åsamkade skador och sjukdomar
• Frihet från rädsla och nöd
• Frihet att utveckla ett naturligt beteende och få uppfyllt sina naturliga behov.

Vi använder ”De Fem Friheterna” som ett slags facit, så att vi objektivt kan indentifiera situationer där man inte tar hänsyn till djurvälfärd.

Hjälp de stackars djuren!!!

Igår så var det skit fint väder ute så jag satte mig på våran stol på våran altan och Mandy vilade och lekte lite med sina leksaker. Och jag tog det lungt och satte mig och läste ;) Sedan så kom Hanna och så gick vi på en promenad i vårat område. Mandy blev skit rädd för en cokel spaniel eller vad den rasen stavas men skitsamma. Fast hunden var innanför staketet som tur va men lixsom det går en liten mini väg så man går lixsom skit nära den  hunden. Fast den nådde ju inte oss men Mandy blev skit rädd för den och så hade hon svansen mellan bena stackarn :( Hon blev skit rädd för den...  Iallafall sen gick Hanna hem och så skrev jag upp banan som jag hade tänkt träna med Mandy. Sedan byggde jag upp den och sedan tränade vi den! 
Mandy var lite seg, men sen så blev hon lite snabb och pigg hehe :) Men det gick bra igår iallafall. Men vi tränade med koppel, fast jag hade ett grimskaft som jag satte på det andra vanliga hundkopplet så det blir sjukt låångt! :) Men det är skit bra grimskaftet ändå, man har bra grepp och sedan lyder Mandy lite bättre ^.^
Jag vet att jag tränar med koppel och jag skulle ändå träna löst som jag sa men jag tyckte det var bäst med kopplet eftersom jag är sjukt rädd ifall Mandy springer iväg igen :O.. Jag måste lita på henne med det, men jag ska se ifall jag fixar nått som hon inte välter och sedan rymmer hon, men det kommer gå bra men jag tror nog att vi ska träna med kopplet idag igen! 
 
Aja ha det gött! :) 
Jag och Mandy för en vecka sedan eller nått :3
Japp, rubriken säger allt. Först var jag, mamma, mormor, Saffi och Molly på ungefär 1½ timmes runda runt typ Örja och mot Häljarp och sen efter vi ätit så gick jag, mormor, Saffi och Molly ungefär en timmes runda i industriområdet, det är ingen där alltså så fridfullt, utom när det kommer en långtradare för då känns det som att allting skakar haha men det gör det ju såklart inte. Men annars är det inte många som kör eller går där, på första rundan träffade vi en hund och på andra rundan träffade vi några styckna men ändå, det var väldigt få hundar!
På lörda ska jag passa Jemma, min systers hund så vi får se hur det går. Lyckades lura till mig en 50lapp av mamma så har 100kr, ska gå till Spiggens imorgon och se om jag kan hitta något roligt till min hamster, handlar varje månad för hur mkt som helst till Saffi men han får mest spån och mat haha, lite taskigt så jag tänkte att han skulle antingen få ett hus, ett hjul eller något godis eller nått haha. Han är ju så tjock och rättså gammal också, typ 3år. Funderar på att köpa en hamster "efter" honom men vet inte, de är inte så roliga och innan fick jag ju ungar men efter att mamman dog så kunde jag ju inte precis få ungar mellan han och sin dotter så liksom lite incest där. Så det blev istället inga ungar men det ska bli något till honom iallafall.
För er som undrar så är han en vit/creamfärgad guldhamster (de stora hamstrarna) och han heter Ingo. Skitsöt är han och han älskar Saffi, eller bryr sig inte så mycket om henne men han är så söt när han skuttar över hennes tassar som är lika höga som han själv ahah!
 
Kopplet från Hurtta jag köpte till Saffi när vi var på Hööks och Zoo-djuraffären har visat sig vara riktigt användbart. Använt det nu till nosgrimman 4-6ggr och det är perfekt att hålla där resåren börjar då det är en bra längd för henne att gå på utom när hon luktar men det är faktiskt inget hon verkar vara ett stort fan av när man går. Ibland stannar hon när hon ska kissa eller så, men annars brukar hon går rättså bra och då tycker jag att man ska ha "samma längd" på kopplet så hon vet hur mycket plats hon har att röra sig på och då är det ju perfekt om man håller där resåren börjar. Hon ligger just nu och sover i min säng, skitsöt och när hon vaknar till så sträcker hon på sig precis som hon gjorde när hon var valp haha... Världens sötaste vovsing!!!
 
Idag var jag och Saffi på kalas hos min 6åriga kusin :) Hon fick följa med för alla andra hundar följde också med haha, vi kom hem vid 8 och åkte dit vid 1 så var där typ hela dagen. Vi har ute hela tiden och hon var mestadels lös då de bor i hus och har trädgård. Det var en skitsöt liten Irländsk Setter valp på 8v där som min typ kusins morbror, vettefan men typ min farmors systers barns valp eller något, den hette Sassa och var skitsöt. Saffi tyckte den var lite läskig men den älskade henne haha! Och jag blev såklart sugen på en valp haha!
När vi kom hem var vi hemma i typ en halvtimme och sen tänkte jag gå en kortare kvällsrunda på typ 10-20min för hon bara skulle få kissa då vi faktiskt varit ute hela dagen men det blev en långrunda på lite mer än 1½h mitt i smeten i industriområdet, det fanns faktiskt rättså många gräsplättar och sånt där och jäkligt massa harar haha :) Saffi blev lika glad och tokig varje gång hon såg en fast det var träning som gällde så tillslut så lugnade hon ner sig, alltså typ 10min efter kaninen faktiskt försvunnit ur sikte, haha skoja xD Men hon var faktiskt duktig, jag blev också trött av rundan och nu är bebisen redo för sängen!!
Var på Hööks idag så det blev lite shopping, mitt underbara täcke såg väldigt litet ut och vågade inte chansa men det blev ett annat, inte som jag tänkt mig men det blev bra haha.
Det blev ett halvstryp med reflex från Showmaster, ett läderhalsband med clinchers från Claridge House, ett fleecefodrat täcke (f.d säsongens, fick det för 49kr :O) från Thermo Master, en aktivitetsbräda, grimludd (ska ha det på halsbanden och selen haha), ett grimskaft (kosta 29kr så tog ett haha) och ett 3-pack bollar.
Efter Hööks så körde vi till Väla och hittade såklart en djuraffär där också, det blev ett Hurtta koppel med resår i hak-änden och två gnagben, hon har redan ätit upp det ena haha :)
Så en lyckad shoppingdag och jag gjorde av med ungefär 650kr xP Men det var nödvändiga saker *host* :)
 
Bilder kommer med sakerna på henne när jag orkar eller när min morbror fixat kameran xD
Igår var vi på Bakken och det är därför jag inte bloggade då, jag hade alltså ingen tid. Mamma passade Saffi hela dagen och de hade haft lite kul xP
 
Jag har läst ut Cesar Millans bok och det blir lite ny träning för Saffi. Hon ska bl.a inte gå före en när man är på rundor, hon får inte lukta medans man går och hon får bara lukta om man ger henne "tillstånd", hon ska inte gå före ut eller in från dörren, hon får inte vara inne i tv-rummet medans vi har mat på bordet längre. Så det blir lite nya saker, jag har haft nosgrimman på henne hela tiden nu sista gångerna då hon är mycket lättare att hålla bakom eller bredvid en (jag ska däremot gå några centimeter före henne fast hennes huvud är typ vid mitt ben) så det har blivit nosgrimman men snart ska jag testa med ett av halsbanden. Hon lyder bra och fattar direkt att hon inte får vara inne i tv-rummet när vi äter och hon luktar direkt när man ger henne "tillstånd" :) Så det är väll bara bra förändringar tycker jag.
Jag skulle också gå till Spiggens och köpa ett kort koppel, typ 1m vilket är lättare att hålla henne "kort" än att behöva vira kopplet typ 20varv runt handen haha, men de var slut så jag ska kolla när vi åker till Hööks, det ska iallafall senast bli nästa vecka.
Sen börjar ju skolan om typ 2v, hemskt men sånt är livet haha! Men jag ska nog ta en års uppehåll från skolan efter 9:an så jag börjar gymnasiuet ett år senare, men vet inte vad jag ska göra under det året, kanske något med hästar eller hundar xD Jag vet inte men det är ungefär ett år tills dess så det kanske jag inte behöver oroa mig för nu xP
 
Åter igen, vill du kontakta mig så finns jag på lite olika hemsidor men såklart att kommentera bloggen är nog det snabbaste och enklaste sättet :P
Djur.nu = Antique (hyfsat aktiv)
Bukefalos = Hagstadius (hyfsat aktiv)
Hipponized = Antique (oaktiv)
Hotmail = [email protected] (aktiv)
Jag har hotmailen på mobilen och ser om jag fått ett mejl såfort jag kollar den så det är nog snabbaste sättet att få svar :P