Är sjuk idag så uppdateringen kommer inte vara på topp? :)
Är i stallet nu och väntar på min moster och mamma ska hämta mig.Mer uppdatering när jag kommer hem! :)// Lina och Mandy
När vi hade varit och köpt Cola så hittade Saffi ett fynd! En gammal sliten boll, fast det fanns luft i den så den fick följa med hem! Hennes första fotboll!!
Ignorera mina prickiga strumpor och kolla in klackskorna i vänstra hörnet istället! Snygga vaaa???
Hejsan!
Blev ingen träning idag heller. Gick på möte om min praktik och det gick bra så imorgon är det praktik! Sedan när vi kom hem ifrån mötet så började det att regna ._. Så det blev ingen träning! Ska se ifall jag tränar henne lite när jag ska gå en runda. Ingen hoppträning då, eftersom det är inte det ända vi tränar x'D Vi tränar ju lydnad osv inte bara hoppningen men min och Mandy's favorit är hoppning! Men man kan ju inte hela tiden träna på det hellerhur? ;)
Men såklart gillar jag också att träna lydnad osv! Ajaa. Imorgon efter praktiken så kanske vi ska träna får se hur vädret är! :). 
En bild ifrån igår :)<3  Mer kommer! 
 
// Lina och Mandy
 
 
 
Mer uppdatering när jag kommer hem ;)// Lina & Mandy
...designa ridstövlar hur man vill... Så behöver man inte alltid göra det ...
 
Det mesta som har skett i helgen har varit helt otroliga upplevelser och fantastiskt roligt. Tyvärr skedde det även mindre positiva saker bakom kulisserna och något som upprörde såväl ungdomsryttare, föräldrar, seniorryttare och andra inblandande, var hanteringen av YR-klassen. Det är som så att vi YR-ryttare har kvalat ända sedan Strömsholmtävlingarna i oktober för att ta oss till Göteborg HS. Reglerna är som så att det är totalt 5 deltävlingar, varav man får räkna resultat från 4. I slutändan så går de 16 ekipage som har samlat på sig flest poäng på 4 deltävlingar vidare till Göteborg. Väljer någon ryttare som kvalificerat sig att inte starta så fyller man på med de efterföljande ekipagen i den totala resultatlistan. Reglerna är glasklara.
 
Det som hände var att på fredagen eftermiddag, när vi hämtade ut startlistorna för YR-klassen som skulle gå på kvällen, så visade det sig vara 18 ryttare med i startfältet. Ingen hade fått någon förvarning eller information om detta. De två ryttarna som låg på 17 respektive 18 plats i rankinglistorna hade helt plötsligt plockats in i klassen. Relevant för detta är att ryttaren som låg på 18de plats, och alltså inte var en av de 16 som hade kvalat in, har föräldrar vars företag är storsponsorer till Göteborg Horse Show
 
En av hästarna som tillhörde en av de 16 regelmässigt inkvalade ryttarna hade inte gått igenom den första besiktningen på fredagseftermiddagen. Den hade dock inte avvisats utan fick återkomma för ombesiktning senare på dagen, vilken den då också gick igenom och gav tillåtelse att starta. Denna händelse kan möjligtvis rättfärdiga att man inkallar den 17:de ryttaren som ”reserv” ifall att denna hästen nu inte skulle ha gått igenom en andra besiktning. Men det ger inte någon som helst förklaring till varför man skulle ta in en 18:de ryttare.
 
De flesta blev upprörda över dessa händelser. Lägligt nog var ”show office”, där man lämnar in eventuella protester, stängt större delen av tiden från att startlistan kommit ut fram till det att vår klass började. En protest mot det som skedde lämnades dock in så fort show office öppnade igen, vilket var i anslutning till den första YR-klassen. Jag pratade inte med alla ryttare så jag kan inte tala för alla men av de 16 så pratade jag nog med åtminstone 12 stycken som alla var eniga att det som skedde inte kändes rättvist på något sätt. Då show office som sagt var stängt föll det sig så att det blev en förälder som fick lämna in protesten eftersom att vi ryttare alla var upptagna med att rida. Så jag tycker det är lite fel att som Tidningen Ridsport göra, säga att det ”upprörde ryttarföräldrarna” – det upprörde nämligen ryttarna minst lika mycket.
 
Det är absolut ingenting personligt, ingen av oss har något emot personerna i fråga som fick de snabbt påtänkta ”friplatserna”. Det är duktiga ryttare, snälla personer som definitivt hade där att göra och trevlig familjer. Det bevisades också i och med prestationen väl på plats. Men sättet det skedde på är regelvidrigt och jag anser att det är nedvärderande såväl mot oss ryttare som kämpat för att kvala in enligt regelverket, och dels nedvärderande för sporten i sig att detta kan ske. Även fast ryttarna i fråga som sagt hade kapaciteten för att vara med så fanns det flera sådana ekipage, som hade kapaciteten men som av olika anledningar inte kvalade in.
 
Ingen är heller emot ett utökande av antalet ryttare från 16 till 18. Det är fantastiskt roligt att det ges möjlighet till fler YR-ryttare att samla rutin på denna sorts tävlingar. MEN, då ska det ske enligt reglerna. Om det hade varit ”allmänt känt” att det skulle tas in 18 ryttare så hade det ändrat förutsättningar för många. Flertalet ekiapge valde tex att inte starta sista kvalet då de inte hade en chans att kvala in bland de 16 ekipage som gick vidare. Hade de däremot vetat att det var 18 som skulle få rida så skulle flera ha fortsatt kämpa för platserna även i det sista kvalet. Man kan även se det som så att jag kanske inte hade startat det sista kvalet utan istället vilat min häst, eftersom att det då hade varit klart redan efter de 4 första kvalen att jag inte kunde hamna utanför Göteborg .
 
Det är vanligt att sponsorers ”ryttare” får frikort in i klasser som de inte har kvalat in till. Det sker på fler ställen och har tex skett i ungdomsklasserna i Falsterbo Horse Show. MEN i de klasserna finns det då så kallade ”wild cards” som tävlingsledningen har rätt att dela ut till vem de vill. Det står med i kvalreglerna från första början och det är på så sätt helt öppet, godkänt i en officiell proposition. Där tycker jag inte alls att det är något som görs fel utan då har det skett ”by the rules”. Vi behöver sponsorer i sporten och jag tycker inte att det är helt fel att erbjuda storsponsorer en plats, då de har en så pass avgörande roll för sporten. Ridsporten har sin grund i sponsorer och en stor del av ”storföretagen” som är involverade i ridsporten är så för att någon i ledningen har anknytning till ridsporten, och då ofta genom en ridande dotter/son. Men då ska det ske öppet och ärligt, vilket sker genom införandet av ett eller flera officiella wild cards vars förekomst ska meddelas samtidigt som reglerna för kvalificeringsreglerna till den eventuella tävlingen. Skulle då tex sponsorernas ryttare kvala in via de vanliga kvalen så finns det då även wild cards över som ger möjlighet till en annan ryttare att delta.  MEN, det som är så upprörande i fallet i Göteborg är att det inte fanns några wild cards och att det troligtvis aldrig hade tagits in en 17de och en 18de ryttare om det hade varit så att den 18de ryttaren inte var involverade med en av tävlingens storsponsorer, och det tycker jag är fel.
 
Ryttaren i fråga gick i slutändan in och vann hela klassen. På tex Tidningen Ridsport som skrivit artiklar om ämnet så finns tex kommentaren ”Om reserverna hade kommit sist hade säkert ingen klagat, dessa ryttarföräldrar !!!”. Det stämmer alltså inte alls eftersom att protesten lämnades i samband med FÖRKLASSEN. Det har ingenting att göra med att man vinner eller ramlar av, utan det är principen i sig.
 
Protesten som lämnades in avslogs med motiveringen att:
På grund av oklarheter/tvetydigheter i de regler som publicerats på nätet angående denna finalklass beslutades att erbjuda plats till de två nästkommande reserverna. Med tanke på dessa omständigheter beslutade landslagsledningen, OC och domarna enhälligt att ge ytterligare två young riders möjlighet att rida i Scandinavium. Detta för att utveckla sporten och ungdomarna.
Då antalet startande ökades med två beslutades samtidigt att öka antalet placerade från åtta till nio och skjuta till mer prispengar.
OC = oganisationskommittén.”
 
Det är rätt mycket som är konstigt med denna motivering. Dels så finns det inga som helst oklarheter eller tvetydigheter i reglerna som skulle kunna ligga som grund för att ta in 2 ytterligare ekipage. Att landslagsledningen var delaktiga i detta beslut är även något som de förnekar. Så förklaringen till avslaget kan defintivt ifrågasättas. Nästa steg blir i så fall att ta detta vidare till diciplinnämnden. Då vi är medvetna om vilken gryta allt är så är det möjligt att delar av diciplinnämnden består av personer som varit delaktiga i att ta det ursprungliga beslutet. Skulle så vara fallet så kan det bli aktuella att driva frågan vidare till Rikidrottsförbundet. Men det är en jobbig process och känns också otroligt tråkigt. Det är som sagt ingen som har något emot ryttarna personligen utan problemet ligger i att tävlingsledningen inte står upp för sina regler. Det är ingen som egentligen vill driva denna fråga vidare men alla vill att rätt ska vara rätt och att detta inte ska få ske igen. Därav tycker jag att det är viktigt att uppmärksamma det som skedde och att det belyses av oberoende källor som Tidningen Ridsport och Hästmagazinet. Båda dessa tidningar har publicerat artiklar om ämnet på sina hemsidor och ni kan läsa dem här: 
 
 
Här är (de officiella) reglerna för GHS Young Rider Cup: http://www3.ridsport.se/Tavling/Hoppning_/Regler/GHS-YR-Cup/
 
 
 
 
 
 
Så jävla sorgligt att sånt här faktiskt händer. På en sådan stor tävling också! Hoppas det är OK för dig Kristina att jag sprider detta vidare!
Idag var det som en sakt en foto dag! :) Gick super duper! Blev fina kort alltså ;) 
Hanna's hund (Sunny heter hon) kunde inte följa med, men Hanna följde med! Så det blir jag,Mandy och Hanna! 
Hanna fotade mig och Mandy först, sedan fotade hon bara mig och sedan fotade jag henne.
Men jag fotade på Mandy efter det så japp! Så många bilder blev det fast det var några som inte var så bra! och några blev bra så jag får välja ut några som jag kan lägga ut här på bloggen :'D <3
Sedan gick vi hemåt. Jag och Mandy vilade lite och sedan gick vi ut en runda igen :)<3 Gick super! Så ingen träning idag men jag får se ifall det blir någon träning imorgon!
En av mina favorit bilder ifrån idag :') <3 
825kr krävs det för att jag ska vara nöjd :/ Synd bara att ja bara har 16 kr i enkronor haha x) Men man kanske vinner på lotto?
Nä, men en grön och en blå Y-sele från Hurtta är bara MÅSTE HHAAA och tillhörande koppel! Fast jag har en tik så kan jag ha blått och grönt på henne :) Fast rosa är ju bäst haha :P
Idag så tänkte jag träna lite med Saffi men eftersom mamma "snodde" morgonrundan så fick jag vänta tills det var dags för andra rundan. Så vid halv 5 gick jag och Saffi ut och tränade! Vi tränade först på det som vi gör i stortsett varenda gång vi går ut, att hon först ska sitta bredvid mig, sen framför och sist bredvid mig på andra sidan. Det ska hon göra snabbt och fint från båda hållen och det gör hon nu jättebra!
Men sen visste jag inte riktigt vad vi skulle träna på men så kom jag och tänka på rocktassars träning igår. Hennes Golden Ludde backade uppför en trappa. Jag och Saffi fick däremot börja med att backa haha. Hon satte sig först ner hela tiden och gjorde tass konstant men efter ett tag så fattade hon och backade bara några steg men vi får börja smått! Sen fick hon krypa. Hon har inte gjort det tidigare men det gick bra. Hon försökte först ställa sig upp och gå fram till godisen men det räckte att jag höll henne på ryggen 2 ggr och sen kröp hon. Bara 2-3 steg för sen fick hon tag på min hand där jag hade godisen och vägrade släppa haha xD Men vi ska fortsätta träningen imorgon tror jag. Så härligt att vara ute och träna när det är fint väder!
Blev inga bilder men ska försöka ta bilder imorgon! Har ju inte fotat på länge fast vädret är fint så får skärpa mig!
Idag har jag tränat med Mandy och har gått på promenader med henne :)<3 Gick super!. Hoppträning som vanligt typ hahaha. Sedan har jag bara tagit det lungt och så. Imorgon blir det la att jag och min kompis Hanna ska ut och fota. Vi skulle det idag men Hanna hadde andra planer. Men vi kanske ska göra det imorgon! :) Så vi kanske tar med oss hundarna :')<3 Hoppas det inte regnar imorgon bara ._.  
//Lina och Mandy 
Idag har jag, pappa och mamma varit på XXXLutz i Malmö och kollat soffor. Hittade ingen jag direkt fastnade helt för men men. Efter det så gick vi in på Ikea och det enda jag hittade var två små söta ljushållare, eller vad det nu heter. Jättesöta! Rosa med små hål upptill (får ta bild en dag) och de är jättefina! Kommer passa perfekt in i den nya lägenheten!
Efter det så gick jag och mormor till stranden så hundarna fick badat och nu har Saffi precis blivit duschad. Hämtade K9 blackness schampoot hos mormor så Saffi har blivit ren och fin nu!
Snackade precis med syrran och ska nog ut med henne på tisdag till Lund. Haha, får se hur fan det går men vi får se om jag orkar. Isåfall blir det nog jag, min syster och min nästkusin som springer runder och stör folk ;)
 
Jemma, min systers hund får stå för bilden idag!
Vad tycker ni om denna bild? Jag redigerade den typ nyss. Hoppas det var okej Isabell hehe :3. Men jag tycker fakstigt den blev bra, lixsom parfekt för oss ju. Eftersom bloggen handlar ju om hundar och annat med, men ja ni förstår säkert vad jag menar hihi :'). Så följ oss på Instagram @TeamHundarna ;) godnatt på er ska gå o lägga mig nu.// Lina och Mandy
Ska snart gå till vardagsrummet och kolla på tv med Mamma :3 hehe. Idag har jag bara tagit det lungt och så vidare. Tränade aldrig med Mandy idag för jag var så trött xp Men ska kanske göra det imorgon. Men senare idag ska jag gå på en promenad igen med Mandy!. Men snälla kommentera vad ni vill läsa om så jag och Isabell vet vad vi ska skriva mera på bloggen :'D<3  
 
Nu ska jag kolla på tv! :) 
 
Jag gjorde den igår! Vad tycker ni? vill ni se mera av sånna här bilder? :) 
 
//Lina och Mandy
69kr! Jättesnyggt, säkerligen mjukt och fint foder också! Tycker det ser jättesnyggt ut. Skulle bara varit silvriga spännen, ser lite slarvigt skrivet ut också. Dags för ny symaskin Hööks?
 
149kr. Tycker detta är jättesnyggt! Vet inte om det är mjuk eller hård fodring och texten kommer ju inte vara vit efter första smörjningen men men x) Annars är det jättesnyggt och värt 150kr enligt mig! Tillhörande koppel kostar 199kr
 
149kr, däremot omöjligt för mig att köpa då det bara finns upptill strl 65. Saffi har strl 70 eller 75cm men Hööks har väldigt små storlekar så hon hade fått ha 75cm. Så 10cm för litet -.-' Men annars jättesnyggt!
 
149kr, jättefint enligt mig. Har klämt lite på det i affär och jag gillar det! Fin färg också! Finns i strl 70 och 80 men inte 75 så får se om jag ska köpa det. Och isf vilken strl det blir. Tror att 80cm blir för långt och 70cm blir precis... Vilket är bäst då??
 
Saffi i sitt Thermo Master täcke (fleecefodrat), köptes på Hööks slutrea för 49kr. Strl 75cm men helt för långt och för stort i bogen så fick sätta mer kardborre.
 
Saffi i sitt Limex regntäcke (galon, teddyfodrat) strl 75 med sin Hurtta microfleeceoverall (strl 601) under. Båda sitter jättebra enligt mig...
Hon hade dubbla täcken då det var typ -10 plus att det var typ mindre snöstorm och det var mörkt :P Alltså skitkallt!
Kom nyss hem från en promenad med Mandy i regnet :pNu ska jag torka henne hehe ;)// Lina och Mandy
Kommer inte på någon BRA rubrik just nu så det får bli musik efter som jag lyssnar på musik nu och bloggar! Jag vet inte vad jag ska skriva för åsiktinlägg! :/ ingen anning.. Så ifall ni vet kan ni gärna kommentera!. Idag var det praktik! Gick jätte bra!, Putsade selar och träns och sedan fick jag hjälpa till att luncha till hästarna i hagen :) Jag gav hö till en stor häst som heter Sune. Sedan så fortsatte jag att putsa!. 
Sedan åkte jag hem och jag var sjukt trött när jag kom hem. Lixsom jag slängde mig på sängen, sedan så åkte mamma in till stan och handlade. Så min kusin Linnea ringde och sa ifall jag kunde gå över till moster (efter hon var där ensam, moster susanne och Anna var och handla.) Så jag tänkte ta Mandy med mig, men sen när jag väl gick ut så kom mamma hem xD Så Mandy följde mamma hem istället! Så var jag med min kusin, och sedan kom Susanne och Anna hem, så pratade jag med dem. Sedan kom mamma dit med Mandy och så pratade och så. Sedan gick vi hem, mamma gick hem fast jag gick ut med Mandy och tränade! :). och idag gick SUPER SUPER!. Vi hopptränade och Mandy var sjukt pigg så hon flög över hinderna :')<3. Tyvärr blev det inga bilder ifrån idag! Glömde kamran hehe. Men jag lovar kanske nästa gång blir det mer bilder och sedan ska jag filma. Eftersom jag planerar att göra massor av VIDEOS :D. Lixsom tagga nu, kommer bli grymt! Och jag har saknat att göra videos :/ Men nu ska jag börjaa igen!. Men prenumera på min youtube kanal : HorseLove290. Tänkte länka min youtube kanal på  bloggen så kan ni bara klicka på länken så kommer ni till min youtube kanal snabbare ;)<3 Har fortfarande inga pengar på min mobil, så kan inte svara på Isabell's sms nu. Men jag har sickat ett meddelande på Facebook. Så Isabell ifall du kan så kan vi prata där? :P. Men mamma ska köpa pengar till min mobil imorgon tro ja :) Aja imorgon blir det praktik sedan hem och ta det lungt. Kanske träna med Mandy ifall vädret är bra! För just nu är det molnigt.. 
Men kommentera gärna vad ni vill läsa om lixsom åsiktinlägg och så vidare :) 
Nu tänkte jag ska redigera lite bilder. Kanske lägger upp dem här senare ifall ni vill se? :) 
Revenge kommer idag också! kl 9 på 3an Yaay! :'D 
// Lina & Mandy
 
 
 
Mamma väckte mig tidigt idag när hon kom hem! Vi kollade sedan på film, en med Zac Efron, jättebra faktiskt! Och sen kollade vi på en lägenhet bara några kvarter därifrån vi bor nu. Helt fel område men jag gillade lägenheten! Stor och fin, inte alls lyhörd och man får plats med tvättmaskin! Perfekt! Men det stank i trappan, somsagt helt fel område och när vi var där så var det även en tant en våning ner som skällde på en man som slängde en fimpe på gården. Så man vet ju inte riktigt vad det är för folk där men vi får väll se! Sen gick vi en långrunda till djurkyrkogården och det är inte alls lika läskigt som det låter haha!
Men nu har vi precis kommit hem, bloggade inte direkt igår då jag gick långrunda med mormor i 3 timmar och lite sådant så orkade helt enkelt inte. Men idag hinner jag!
Något speciellt ni vill läsa om?
 
Imorgon går vi antagligen till ett ställe där Saffi kan bada och lite sådant och då blir det kanske picknick. Då ska jag inte glömma kameran haha!
Lyssnar på musik och bloggar. Sedan är jag inne på andra hemsidor. Idag regnar det så jag ska inte träna med Mandy idag,tränade aldrig igår heller :// Fast såklart gick jag en runda med henne igår och det gick suuupppeer! ^^ Efter maten ska jag,mamma och Mandy går över till moster tror jag... Sedan vid 9 ska jag kolla på grey's anatomy. Så himla bra är den alltså! haha yepsi pepsi.. Nu ska jag fortsätta att lyssna på musik och kolla runt på  internet. Jag KANSKE ska skriva ett åsikt inlägg idag, jag vet inte riktigt. Men jag får se :) 
 
// Lina & Mandy
Sitter nu på sängen och bloggar. Ni som inte vet går jag på praktik i ett stall. Lixsom jag går inte till skolan just nu utan prakteserar. Men jag pluggar också så japp ;). Så idag har jag ''jobbat'' i stallet. Lixsom stallsysslor och så ^^ 
Och det har gått bra braa!. Så nu är jag hemma och tar det lungt. Mamma går en runda med Mandy nu och sedan ska jag kanske träna med Mandy. Men jag ska ut en kvällspromenad med Mandy senare. Men jag vet inte ifall vi ska träna.. Får se hur det blir med vädret. Det är ju sol ute men det blåser som en storm typ. Alltså först är det uppehåll och sedan blåser det mycket och sedan blåser det lite och sedan är det uppehåll. Så håller det på så hela tiden.. Aja..Får se senare vad jag gör om jag ska träna eller ej.. 
 
Jag och Mandy igår :')<3 
Tycker att alla rubriker jag skriver heter långrunda. Men det är väll det enda jag gör på dagarna haha. Men jag och mamma har varit långrunda med Saffi i alla fall, det blev en runda runt citadellet och sen fick hon bada lite innan vi gick hem. Var ute i lite mer än 1½ timme och det var jättehärligt väder. Tog inte med mig kameran fast det hade blivit fina bilder med alla blommor! Men vi får se vad som händer resten av dagen!
 
Nea, min farmor & farfars hund
Träningen idag gick la sådär ://. Jag glömde lite av att hon löpte. Men mamma öppnade baksidan's dörr och sa det. Så det var ingen idee att släppa henne helt löst. Så jag kastade lite boll med henne idag och hoppade lite kopplad. Men när jag kastade boll med henne så kom en hund förbi. Så hon blev helt galen så sprang hon in i busken och ut där hunden var. Lixsom i trotoaren och sedan sprang hon till vägen.  Jag fick panik så jag tänkte snabbt 
''Springa runt eller gå igenom busken?'' Men jag fick verkligen panik så jag gick igenom busken och det tog lite tid ändå.. Så jag ropade hela tiden MANDY MANDY! hon lyssnade inte D: Fick värsta paniken.. Mitt hjärta hoppade ur kände det som.. NOT FUNNY. Sedan fastnade jag i grenar och Mandy bara fortsatte att springa mot hunden och skällde.. Men sedan insåg hon att hunden var en stor hund så hon vågade inte gå nära. Sedan när jag lyckades ta mig loss ifrån grenarna så sprang jag fort till Mandy och tog henne.  Det har hänt igår med fast jag var snabbt att ta henne. Sedan gick jag runt till baksidan igen och vi hopptränad kopplad. Så nu vet jag, inte träna henne löst eller kopplad (att kopplet släppas i marken) för hon löper och då är hon ju helt galen och jagar  hanar you know.
 
Hann fota lite idag ;) så bjuder på 2 bilder ifrån idag på Mandy <3 :)
Varit långrunda med mamma nu så det blir bara en liten ikväll. Är helt slut fast jag sovit typ 10 timmar inatt haha x) Ja, så kan det va. Men i alla fall så imorgon kommer mamma vid 12-halv 1 och då går vi långrunda med Saffi. Så nu hoppas vi på fint väder haha! Idag regnade det ju vid den tiden så får hoppas att det inte gör det imorgon! Men det har blivit fint väder på kort tid och det är knappt kallt ute numera, härligt!
Blev inga bilder då jag glömde kameran men har ju några gamla! Men ni får några som inte lagts ut på bloggen tidigare!
 
Statistiken har höjt lite igår och idag! :'D Jag skulle logga in bara och så såg jag statistiken höjt lite! :) Jag blev så glad! För jag är lite deppig idag eftersom jag kan inte gå på Justin's konsär, men när jag kollade på Statistiken så blev jag såklart gladare. Hoppas bara att Justin kommer hit någon mer gång ;) <3 Aja.. 
 
 Vädret är lite sådär idag. Först var det molnigt och nu är det sol. Hoppas att solen stannar kvar nu xp pallar inte regn eller molnigt. Snart ska jag ut och träna med Mandy :'3 Ska ladda kamran nu och jag ska se ifall det  blir bilder idag. Om det blir det så ska jag redigera dem och sedan lägga ut här! ^.^ 
 
Idag blir det nog typ lydnad, hon ska vara lös och jag ska ha någon boll eller godis. Så ska jag säga att hon ska sitta och sedan ska hon stanna. Jag går bort ifrån henne och sedan sitter jag mig på huk. Ropar hennes namn och sedan springer hon till mig ;) Hon får bollen eller godiset (beror på vad jag tar xp) och sedan säger såklart duktigt:'D det hade jag tänkt göra idag. Kanske göra ''volterna'' eller hoppa lite också, vet inte riktigt. Men får se sen när jag går ut. Aja bloggar mer senare byee ;) 
 
// Lina & Mandy 
Orkar inte lägga upp alla bilder från kollektionen men ni får några! Jättefina saker, hade velat ha alla! Om man bara hade råd att slänga ut hur mycket pengar som helst!
 
Vad tycker ni? Hiss eller Diss?
Det regnar ute!!! Helt j*vla sanslöst, skitvarmt så jag bara gick i sommarjacka igår och idag regnar det! J*vla Sverige!
Saffi var inte mycket gladare då regntäcket åkte på henne haha. Lika sur varje gång och idag kunde hon bara gå, inte jogga eller springa alls -.-' Så rundan som vanligtvis tar 10min tog nästan 30 idag hahaha xD
Ahhh! Justin är i sverige nu! *-* Kan inte fatta det att han är i samma land som miiiigg! omg! Tyvärr har jag inga biljetter så jag kan inte se honom D: Men ifall han kommer hit igen då ska jag bäställa biljetter OF COURSE!Kenny twittrade detta :OMGGGGGG!! *-* Kan inte fatta att dem är i Sverige! <3// Lina & Mandy
Kommer inte ihåg tjejens blogg men kolla in ponnyn!
Är nu hos moster. Jag,Moster Sussane,moster Anna,min mamma och min kusin vi sitter i vardagsrumet och kollar på tv. Fast jag sitter och bloggar hehe :)Var ute med Mandy innan vi skulle gå till moster. Gick en runda i områderna och till fotbollsplanen. Sedan gick vi till en å och jag satte mig ner och tog det lungt. Mandy är lite rädd för vatten. Så hon kände på sig att det är vatten i närheten så hon ville inte gå i närheten av ån hehe :pSå nu ska jag vara lite social mot moster och dem :) // Lina & Mandy ^^
Haha ja.. Jag har sovit länge idag. Vaknade kanske vid 2. Så nu ligger jag fortfarande i sängen och är inne på mobilen. Mamma gick ut med Mandy på morgonen eftersom jag sov så fick mamma ta morgonrundan. Men hon gick med min moster och mosters hundar så det gick bra (: Annars idag har jag och Mandy bara myst :3Igår på kvällen (innan jag skulle gå och lägga mig) så joggade jag och Mandy runt en runda. Det gick jätte bra!. Så idag blir det träning och gå på promenader och kanske gå till moster :) Nu ska göra iordning mig måste avsluta nu, Hejdå änså länge// Lina & Mandy
Jag och mormor gick långrunda vid 20 över 6 igår och först gick vi ner till Rak Thai, köpte thaimat och gick sedan och satte oss och åt på torget. Såklart tiggde båda hundarna...
 
Och sen gick vi ner till stranden så hundarna fick badat. Eller Saffi badade och Molly fick vi kasta bollen till, på land!
 
Snacka om perfekt väder för att ta bilder :)
 
Efter badet så gick vi till stora inhägnaden och släppte dem där och kastade boll hur mycket som helst... Snacka om att hundarna fick springa av sig för en livstid igår!
 
Sen gick vi hem. Först blev det ju nästan 4 timmar i kolonin där vi även kastade boll, lekte lite och Saffi var med hela tiden när vi jobbade. Sen vilade vi i nästan 2½ timme och sen gick vi långrundan som tog ungefär 2½ timmar. Så det var en fartfylld dag. Idag blir det nog dessvärre bara smårundor eller så tvingar jag pappa att köra oss någonstans t.ex konstgjorda sjöarna så hon kan bada lite. Men det värsta är att det alltid är så sjukt mycket folk där!
Fråga av: blizz
Som rubriken lyder, hur tänker ni kring fästingar inför den stundande sommaren? Jag bor i fästingrikt område och är såklart orolig för fästingburna sjukdomar sommartid. Hur skyddar ni era hundar?
 
Mitt svar:
Jag har inget på Saffi på somrarna. Hon har fått 2 fästingar hela livet och det är en per år... Men jag har tänkt på att köpa ett bärnstenshalsband men det är så mycket mer jag ska köpa före det blir officiellt med ett bärnstens. Så det är inte det jag prioriterar just nu och har inte direkt några pengar heller. Men det hade varit skönt att ha något hemma.
Jag bor som ni vet i stan och där är det i stortsett inga fästingar alls så vi har lyckats hålla oss från dem och hoppas på att göra det igen!
 
Fler bilder och text om långrundan med mormor kommer imorgon! Är för trött för att skriva om det idag!
Vi tränade på volterna igen idag, låter så himla roligt för Mandy är ju ingen häst men ändå xp. Jag vet inte vad jag ska kalla dem, lixsom cirklarna? haha nee xp så jag kallar det volter ;)  hehe.
Det gick jätte bra iallafall :')<3
 
Nu ska jag gå ut på en promenad med Mandy. Runt området och sedan till fotbollsplanen. 
 
aja byee <3
 
 
Förra året eller vad det var sa jag att jag skulle fixa instagram om Mig och Isabell :) 
Det dampade jätte mycket så jag gjorde det inte, men nu har jag fixat det. Så nu har jag skapat ett konto!
Följ oss @Teamhundarna 
// Lina & Mandy
 
 

Nu kommer snart mormor och då ska vi gå ut med hundarna. Tror det blir en långrunda trots att vi alla är trötta men det kan vara härligt att göra det. Man vet aldrig vad det blir för väder imorgon! Kameran hänger med i alla fall så det blir lite nya bilder! Kul att faktiskt kunna fota fina bilder och ha till bloggen! Mycket roligare än massa gamla och det är både lättare och blir oftare fina bilder med kameran än med mobil så man sparar lite tid! Men det är ju en bekvämlighet att fota med mobilen, så mycket enklare och man har den alltid med sig! Men ibland får man ta kameran då den också ska användas haha!

 

Vad tycker ni om den ”nya” headern btw? Ny kommer när jag fått bilder från Lina, eller Lina fått bilder av mig! Vill också höra vad ni tycker om temat! Visste inte riktigt vad jag skulle ta för inget riktigt var som jag tänkt mig men detta blir nog bra med en snygg bild och lite färg på bakgrunden!

 

Gick in på www.divinedog.se och skulle se ungefär vad det jag ville ha från Hurtta går på. Jag måste spara pengar men det ska nog gå efter ett tag... Några år! Men i alla fall så tog jag först ihop allt jag vill ha från Hurtta och det blev en aning för dyrt... Fast Divinedog är billigt om man jämför med att köpa alla sakerna i affär så blev det ändå helt för mycket!
Som ni ser så går selarna (som går på 259kr eller 269kr i butik beroende på vart) på 229kr vilket jag tycker är billigt. Kopplena går på 159kr (kostar 189kr i butik beroende på vart) och joggingkopplet har jag inte kollat priset på men det borde kosta ungefär som selarna i vanlig butik. Men Som ni förstår så kan jag inte slänga ut 1393kr på selar och koppel -.-' Nej Hurtta ni får sänka priserna till 10kr per sele! Det tycker jag hade varit ett lagom pris för en fattig person som jag!
Men så tog jag bort de saker jag egentligen bara vill ha för sakens skull.
Ser ni vad det är som fattas? Det är den rosa Outdoor selen (hallon), det tillhörande kopplet och det svarta joggingkopplet. Kvar blir det en blå och en grön sele med tillhörande koppel.
Det jag stör mig på är att det står "Hurtta outdoors Y-sele Grön" på den gröna men "vadderat" (stavas vadderad btw) Y-sele blå. Borde det inte stå "Hurtta Outdoors Y-sele Blå"? På bilderna är det rätt sele och det är även en likadan bild som på den gröna fast i blå när man klickar in på den så förstår inte riktigt skillnaden haha.. Sen också det med artikelnummer, alla utom den gröna Y-selen heter Hurtta och sen några siffror. Men inte den gröna Y-selen.... Haha... Jag kanske inte ska bry mig om sådana detaljer men det stör mig!
 
I alla fall så är 825kr bättre än 1393 kr så det får nog "bara" bli den gröna och den blåa samt koppel när jag köper hem. Men sen tror jag även att frakten försvinner om man betalar med kort direkt. Eller så sparar jag ihop till allt och får gratis frakt för det går på över 1000kr? Ja, jag vet inte om jag kan spara så länge men det ska i alla fall beställas hem såfort jag har råd. Vilket kan ta ett tag!!!
 
Ska även fixa ny header och tema här på bloggen då jag tycker att vi förtjänar en ny! Ska bara få tag på Lina på något sätt så hon kan skicka bilder på sig och Mandy!
Kul att hon är tillbaka!!
Jag har inga pengar på min mobil så jag kunde inte svara på Isabell's sms, sorry <3 Men såklart vill jag börja blogga igen med henne :'D <3. 
 
Men det är jätte fint väder ute idag. Så jag tänkte ska ut med Mandy och träna. Har varit jätte aktiv med Mandy med träningarna asso!. Så duktig är hon hihi :') <3 aja ska ut nu och träna hejdå :) 
 
Jag och Mandy för någon dag sedan ^^
Idag har jag varit i kolonin med mormor i några timmar. Fick lite gjort och hundarna fick springa och ha lite skoj. Saffi och Molly är helt utslagna men tyckte det var skönt. Vi får se, det kanske blir en långrunda vid 5-6 tiden då mormor ska komma upp här. Men annars blir det bara en mindre runda då och sen kvällsrundan.
 
Datorn samarbetar inte heller idag... Jobbigt haha... Kan klicka på ett ställe 3000000 ggr och sen klickar den någon annanstans -.-' Sjukt jobbigt! Men jag kom in här i alla fall. Lina har inte svarat mig än men vi får väll se om hon också börjar blogga här!!
 
Vad tyckte ni förresten om "Dagens Buke-Svar"?
Brunt nithalsband från Rouge Royalty! Sjukt snyggt, tror det hade blivit fint med ett tuffare halsband på Saffi, hon passar också jättebra i brunt så tror detta skulle vara optimalt! Sjukt fint!
 
Snyggt "vardags" nithalsband, jättefint med matchande koppel från Rouge Royalty! Tror detta skulle gått hem direkt på Saffi! Älskar att det är blandat med både mässing och silver men att det ändå är silverspännen.
 
Brett från Rouge Royalty. Skulle vara sjukt snyggt som ett fin halsband t.ex hos farmor eller på t.ex middagar! Jättefint med tillhörande koppel! Det positiva är att det är vit fodring! Det är sjukt snyggt på en svart hund med vitt! Är en större modell än det ovan så jag behöver bara ha ett koppel till båda halsbanden haha! Måste tänka ekonomiskt!
 
Finhalsband med Swarovski! VÄRLDENS FINASTE HALSBAND??? Hade suttit perfekt på Saffi! Gud vad fint det är! Finns det något annat att säga än att jag MÅSTE ha det?
 
En blå och en grön Y-sele med tillhörande koppel ska införskaffas såfort jag har pengar till det. Det blir ungefär 700kr tillsammans, inte riktigt helt hundra på priset men har redan bestämt hemsida och sådant där jag ska beställa hem det. Hennes storlekar finns i lagret, färgerna är rätt, kopplena finns och ja allting stämmer bra! Har även provat en grön Hurtta på henne tidigare och hon är sjukt fin i den! Sett den blåa också och den är också riktigt fin! Älskar att byta färger på selarna men ändå ha samma modell!!! Älskar också att ha tillhörande koppel.
Det "dåliga"/"negativa" med att den blåa selen har brunt "band" är att jag inte kan ha flexi-kopplet på den, inte heller på min orangea här hemma. Man kan ju inte ha brun sele och svart koppel... Nä, lite ordning och reda får vi ha! Haha..
Fråga av: bollen__
Vilken sele är egentligen bäst? Tycker mig ha läst någonstans att de i y-form är bättre än bröstselarna? Vi använder sele jämt, men vi pysslar inte med drag el. skidåkning el dylikt utan bara promenader/jogging/möjligtvis cykling. Vi har en Hurtta y-sele som jag köpte efter att jag någonstans läste det där om y-formen. Men den skaver på hans långa päls! Finns det andra märken som fungerar bättre på långhåriga vovvar? Eller någon annan modell som fungerar lika bra?
 
Mitt svar:
Jag anser att Y-sele sitter bättre än D-sele/bröstsele på Saffi. Hon har också lång päls och det syns såklart att selen har suttit där men det gör det på alla hundar med längre päls. Rör sig selen så är det klart att lite hår sticker upp här och var och när man tar av den så sticker de fortfarande ut. Ändå så är det inget som skaver eller sitter fel på henne. Jag har testat de flesta sorters selar och det blir likadant med alla, även med halsband. Så det får man ta.
Enligt mig så sitter Y-selen bättre, hunden kan röra sig mer fritt och det är snyggare med Y-sele. Men man har mer kontroll i en D-sele och man blir starkare i en D-sele än i en Y-sele. Så har man en dragig hund så är D-sele nog bättre då man har mer kontroll. Men eftersom Hurtta selarna är fodrade med neoprene så ska de inte kunna skava på hunden där du säger att den gör det. Isåfall bara på pälsen så den inte lägger rätt, men inte så hunden har ont. Skaver den ändå så har du fel storlek!
Jag använder till 90% Y-sele på Saffi, 8% D-sele och 2% Halsband, jag tror i alla fall man kan lägga upp det ungefär sådär. Det är bara när hon har täcke på sig som hon har halsband, alltså 100% på vintern men 0% på sommaren. Men jag har D-selen när jag känner för det vilket är kanske 1-2 ggr i veckan vanligtvis.
 
Jag märker ingen större skillnad på Saffi när jag har D-sele eller Y-sele så med en hund som kan gå i koppel är det ingen skillnad förutom till utseendet.
Brunt nithalsband från Rouge Royalty! Sjukt snyggt, tror det hade blivit fint med ett tuffare halsband på Saffi, hon passar också jättebra i brunt så tror detta skulle vara optimalt! Sjukt fint!
 
Snyggt "vardags" nithalsband, jättefint med matchande koppel från Rouge Royalty! Tror detta skulle gått hem direkt på Saffi! Älskar att det är blandat med både mässing och silver men att det ändå är silverspännen.
 
Brett från Rouge Royalty. Skulle vara sjukt snyggt som ett fin halsband t.ex hos farmor eller på t.ex middagar! Jättefint med tillhörande koppel! Det positiva är att det är vit fodring! Det är sjukt snyggt på en svart hund med vitt! Är en större modell än det ovan så jag behöver bara ha ett koppel till båda halsbanden haha! Måste tänka ekonomiskt!
 
Finhalsband med Swarovski! VÄRLDENS FINASTE HALSBAND??? Hade suttit perfekt på Saffi! Gud vad fint det är! Finns det något annat att säga än att jag MÅSTE ha det?
 
En blå och en grön Y-sele med tillhörande koppel ska införskaffas såfort jag har pengar till det. Det blir ungefär 700kr tillsammans, inte riktigt helt hundra på priset men har redan bestämt hemsida och sådant där jag ska beställa hem det. Hennes storlekar finns i lagret, färgerna är rätt, kopplena finns och ja allting stämmer bra! Har även provat en grön Hurtta på henne tidigare och hon är sjukt fin i den! Sett den blåa också och den är också riktigt fin! Älskar att byta färger på selarna men ändå ha samma modell!!! Älskar också att ha tillhörande koppel.
Det "dåliga"/"negativa" med att den blåa selen har brunt "band" är att jag inte kan ha flexi-kopplet på den, inte heller på min orangea här hemma. Man kan ju inte ha brun sele och svart koppel... Nä, lite ordning och reda får vi ha!
Kanske inte världens bästa och mest kreativa sak att göra men alla känner nog till www.bukefalos.se! En sida där man kan skriva om i stortsett allt som handlar om djur, och andra personer kan svara och skriva sina åsikter.
Jag tänkte helt enkelt ta en tråd därifrån om dagen, svara utifrån mitt perspektiv och mina åsikter och sen kan även ni skriva vad ni tycker och tänker om den saken.
På så sätt har jag oftast något att skriva om (ibland kanske jag inte hittar en intressant buke tråd) och ni har något att läsa!
Har varit hemma hos farmor mån-tors och sovit hemma en natt nu. Skönt att bara hemma igen! Jag har tagit fåtal foton hos farmor men det var främst för skojs skull vi var där. Saffi var helt sönderstressad där på bara några dagar och är hur lugn som helst nu när hemma men det var ändå lite kul att komma bort.
En dag när min farmors bror kom på besök med sin lilla Jack Russel så var Saffi sjukt nära att bita den, hon morrade flera gånger på den och visade tänderna men som tur var så bet hon inte den. Aldrig sett henne sådär tidigare men det blev väll för mycket på en gång och hon gillar inte heller farmors bror så det kanske är därför hon inte heller diggar hunden. Men nu är vi hemma, har varit långrunda med mormor och Molly idag så det blir väll snart som vanligt igen.
Har sms:at Lina och frågat om vi ska börja satsa på denna blogg igen men får se vad hon svarar imorgon. Då får vi se om det blir något på den här bloggen eller inte. Känner att jag helt tappat intresset för min andra blogg, mycket roligare om man är två som bloggar. Då blir det inte lika stor press på en att man måste uppdatera med bra och roliga inlägg varje dag utan man kan ha en "dålig" dag och bara ha tråkig uppdatering. Men det är svårt om man är ensam bloggare.
 
Man bara mååååste fånga bollen... på alla villkor!
Jag har tidigare tyckt att läderselar är fula och ser sjukt obekväma ut men det tyckte jag också om läderhalsband tidigare. Men nu är det i stortsett bara läder och Hurtta som gäller. Så när min Hurtta samling är komplett, två Sjöhagen Wear täcken är inhandlade och en ny navelpiercing är införskaffad så kanske en lädersele är nästa? Men problemet är att de alla ser så breda ut över bogen och mellan frambenen. Saffi har ju en jättespinkig bog och kommer nog drunkna i en lädersele i bogen om den ska sitta rätt på resten av kroppen. Eller så kör vi bara på en krustång, billigare men lite mindre läder haha!
Vad tycker ni, hiss eller diss?
Det var ett tag sedan man bloggade här! Jag har haft två bloggar efter detta haha. Eller är inne på min andra, blev bara så trött på www.hundbloggerskan.blogg.se då det inte hände ett skit där. Men nu bloggar jag på www.missamerica.blogg.se men hade också tänkt att uppdatera här lite. Ser på statistiken att någon är inne då och då och kollar. Vi hade också fått en kommentar av en som ville ge gratis reklam? Lite skumt kanske men vi får se vad det blir av det. Lite fler läsare eller i alla fall kommentarer så hade det blivit mycket roligare att blogga! Men som vanligt vet jag inte riktigt vad jag ska blogga om men jag kan ju ta lite om vad som hänt med mig och Saffi efter jag slutade blogga här.
*Saffi har blivit 2år! Den dagen såg hon ut som en vandrandes köttbulle!
*Jag ska flytta hem till pappa
*Två nya Hurtta selar är inköpta (en gul Lifeguard och en orange Outdoor). Så nu har jag 4 stycken!
*Jag har börjat använda mindre och mindre halsband och mer och mer selar, numera används endast halsband om jag använder täcke
*Saffi har slutat dra helt (hon har fortfarande sina "dåliga rundor" men 99% av rundorna går hon fint)
*Vi har planerat att börja på agility och kanske rallylydnad
*Jag ska snart börja övningsköra!
 
Det är väll sakerna som kan påverka något i bloggen tror jag haha! Sen har jag även börjat använda min älskade kamera! Så inga valpbilder längre eller dåliga mobilbilder!
Favoritbilderna