Dressyrmuppen Linns Tips: Kolloidalt silver

0kommentarer

Det är inte helt lätt att hitta ett bakteriedödande medel som bara tar död på de dåliga bakterierna. Många produkter tar även död på de goda bakterierna och vävnaden samt innehåller en massa farliga ämnen. Till och med de allra vanligaste produkterna som vi har i stallet gör det, exempelvis jodopax och väteperoxid. Jag har dock fått nys om något ”nytt” eller snarare relativt okänt. Det är riktigt effektivt men samtidigt helt ofarligt. Man kan ju till och med dricka medlet, skulle ni våga göra det med jodopax tex haha?

Kolloidalt silver är ett desinfektionsmedel för rening av dricksvatten. Man behöver endast två teskedar till en liter vatten. Det är mycket effektivt mot bakterier, virus, svampar och i princip alla mikroorganismer, samtidigt som det är helt ofarligt för människor och djur.

Det stärker kroppens immunförsvar om man dricker man det dagligen och det finns studier som visar att det kan användas för ta död på viruset som orsakar vinterkräksjukan samt bota vanliga förkylningar. Det används även flitigt i sjukvården vid stora eller infekterade sår. Eftersom det skapar nya stamceller som ger en snabb läkning och i princip utan några ärr, plus att det är väldigt bakteriedödande. Det skulle alltså funka är ypperligt att behandla hästars sår, strålröta och mugg med.

Det som gör produkten så effektiv är att silvret får en enorm yta tack vare att det är upplöst i atomstorlek. Det ryms flera miljarder silverjoner per kubikmillimeter och varje jon har förmågan att neutralisera en svamp, bakterie eller ett virus.

En liten burk kostar endast 130kr och bör räcka länge eftersom det går åt så lite per användningstillfälle. Man behöver absolut inte vara orolig för att råka få en silverförgiftning. I såt fall skulle man behöva drick ca 40.000 liter vatten med Kolloidalt silver i!

Taget från www.dressyrmupparna.se  (Linn skrev det)

 

 

Kanske något att ha hemma till om Saffi skadade sig? Kanske ha i fodret till henne då hon i stortsett alltid är sjuk. Kanske hälla i örat haah?? xD Nää, inte hälla då kanske det förstör hörselgången men ta med tops så det blir lite iallafall? xD

Kommentera

Publiceras ej